Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Träna badminton


Visste du att man har uppmätt bollhastigheter upp till hela 426 km/h i badminton? Det innebär att badminton är världens snabbaste racketsport. Men det är inte bara en snabb och hård tävlingsidrott utan även en hälsosam och rolig motionsidrott för alla.

Barn- och ungdomsgrupper
De flesta föreningar i Sverige erbjuder badmintonträning för barn och ungdomar mellan 8 och 19 år. Träningsinnehållet är anpassat efter ålder och det innebär att de yngre barnens träning är mer inriktad på lek i kortare pass, medan de äldre ungdomarna kan träna flera dagar i veckan med kombinerade teknik-, taktik-, fys- och spelpass. Är du intresserad av att börja spela, kontakta då din närmaste förening eller badmintonhall.

 

För personer med en funktionsvariation

Badminton är till för alla, oavsett om man har något typ av funktionsnedsättning eller inte. Badminton Sweden har därför, tillsammans med ett antal föreningar, distrikt, och med Svenska Parasportförbundet en satsning just mot denna målgrupp. Vi erbjuder idag badmintonträningar i en del av våra föreningar runt om i landet, och utbildar hela tiden fler ledare & föreningar för att öka tillgängligheten. Vill du börja spela eller vill ha mer information så kan du kontakta Badminton Sweden genom att klicka här!

Motionsspela
För ungdomar eller vuxna som vill spela lite mer utifrån sina egna villkor erbjuder många rackethallar olika alternativ. Det finns möjlighet att hyra strötider, men även att hyra en bana en dag i veckan för mer regelbundet spel. Rackethallarna kan också ge företag möjligheter att erbjuda sina anställda friskvårdstid i hallen.

Hallarna kan också ofta erbjuda privatlektioner eller motionskurser.

Kontakta din närmaste rackethall!

Många föreningar erbjuder också motionsspel i ordnad form med tränare, kontakta din närmaste förening ovan!

Tävlingar
En del ungdomar och motionärer är intresserade av att börja spela i ett serielag eller i tävlingar som arrangeras runt om i Sverige. Det anordnas allt från nybörjar- och motionstävlingar till rena elittävlingar. Det finns även möjlighet att spela seriespel, från division 5 till Elitserien. För att spela en tävling eller vara med i ett serielag krävs att man har licens (motionstävlingar är undantagna). För att få licens måste du vara medlem i en förening och via föreningen ansöka om licens.

Uppdaterad: 20 JUN 2018 10:37 Skribent: SBF
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo