Hoppa till sidans innehåll

Tekniska Funktionärer i SBL

04 OKT 2014 07:59
Nu har 1:a omgången i Svenska Badminton Ligan (SBL) spelats och här kommer lite intryck efter genomläsning av referee-rapporterna
  • Uppdaterad: 04 OKT 2014 08:30

Till den här säsongen har elitserien ändrat en massa olika saker för att höja statusen på serien. Den största förändringen är namnbytet till Svenska Badminton Ligan och räknesättet 5 set til 11 samt nya sponsorer.

Som jag kan läsa av refereerapporterna har de arrangerade klubbarna gjort bra evenemang och några har också använt sig av elektronisk scoring med skärmar. Mycket bra för domarna och publiken.

Vi inom Tekniska Funktionärer har att ta ut referee och 2st Förbundsdomare till varje SBL match, samt den arrangerande klubben tar ut 2st Distriktsdomare eller högre rankade domare. Med andra ord skall det vara 4 st bra utbildade domare på plats, allt för att höja statusen på SBL.

Tyvärr kunde inte en arrangör uppnå kravet på 2st distriktsdomare, vilket resulterar i böter enlig regelboken. Därför vädjar jag till alla distriktsdomare eller högre rankade domare, som bor i närheten av elitserieklubbar. Ta chansen att döma  även om du inte har SBL klubben som hemmaklubb.Jag garanterar att klubbarna tacksamt tar emot hjälp om du hör av dig  till dem. Enligt de regler som finns gäller följande arvoden denna säsong. Men eftersom klubbarna är ansvariga för uttagning kan egna uppgörelser förekomma angående arvode/ersättning?

Till sist kan jag också framföra ett stort tack och plus till de klubbar som lyckas ta fram 4 st linjedomare/bana (krav 2st). Det är en stor hjälp för domaren, samt att linjedomarna får också en trevligare arbetsmiljö.

 

Summeringen av av 1:a omgången är att det verkar som om det kan bli en spännade SBL säsong med bra arrangemang. Nu gäller det bara att få ut informationen till media och intresserade, allt för att fylla läktarna på resterande matcher.

 

 

 

Skribent: JAN ANDERSSON

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo