Hoppa till sidans innehåll

Nya domarstolar i Ängelholm

23 FEB 2018 07:26
Läs om Skäldervikens BMK och deras nya innovation av domarstolar, samt förberedelser inför U17 SM.
  • Uppdaterad: 23 FEB 2018 07:31

Nya domarstolar till U17-SM i Ängelholm

Många olika detaljer måsta falla på plats när man har åtagit sig att arrangera U17-SM. Det är en särskilt stor utmaning för en liten klubb utanför storstäderna. Skäldervikens BMK i Ängelholm fick kavla upp ärmarna och bland annat uppfinna en helt ny domarstol som får plats när det bara är 70cm mellan banorna.Härom veckan gjorde de nykonstruerade stolarna debut under div 1-sammandraget i Älmhult. Domarna kunde väl ja mellan att stå upp eller att sitta ner. Tillsammans med det numera välbeprövade, digitala räknesystemet ”Scoreboard Live” gav det ett mycket professionellt intryck.Det var som om den stora badmintonvärlden var på besök i Linnéhallen.

Vad tyckte då domarna om den nya ”Erikstolen” ? John Nilsson från Påvelund var i stort sett positiv. Han valde att stå upp och passade på att sätta sig ner och vila lite i pauserna.Ytterligare finesser är att man klättrar upp i stolen från sidan och slipper den ibland äventyrliga manövern att vända sig om för att kunna sätta sig ner. Överblicken blir mycket bra när man står upp. Det känns lite som att stå i en predikstol och blicka ut över sin församling.

Med stöd från Ängelholms kommun har Skäldervikens Badmintonklubb köpt in tio kompletta uppsättningar med domarstol, TV-skärm och surfplatta. Premiär i Ängelholm blir det under Lergöksträffen CU 2018 den 3-4 februari. Klubben välkomnar domare som vill få praktik och testa den nya utrustningen..

/Erik Säfsten

Skribent: JAN ANDERSSON

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo