Hoppa till sidans innehåll

World Senior Championship 2015


Nu har den hittills största VM turnering för veteraner genomförts i Helsingborg mellan den 19-27 september 2015. För alla inblandade tekniska funktionärer har det varit en "tuff" vecka. Vi var 5st referee, 47 domare, ett antal personer i matchkontrollerna och en mängd linjedomare både lokala och internationella. Det spelades över 1500 matcher och vi domare som var där hela veckan hade mellan 60-70 matcher att döma. Det hade inte gjort någonting om vi hade varit flera och på så sätt kunna dela upp dagarna i flera pass?

Spel i två hallar på totalt 14 banor de första 4 dagarna, sedan spel på 8 banor i kvart och semifinaler för att gå ner till "endast" 5 banor på finaldagen. Tack vare att alla inblandade gjorde ett fantastiskt arbete, höll tidsschemat på ett utmärkt sätt. En annan bidragande orsak var att alla spelare inte höll samma standard. Det fanns allt från gamla världsmästare och i den andra ändan spelare, som var glada "nybörjare". Men alla kämpade efter sin egen förmåga.

Vi domare kom från alla världens hörn och vissa hade längre resväg än andra. Vad sägs om följande länder:

Nya Zeeland, Filipinerna, Kina, Thailand, Vietnam, Japan, Botswana, Sydafrika, Trinidad och Tobago, Grekland, Cypern, Tyskland, Belgien, Irland, Wales, England, Spanien, Frankrike, Portugal, Slovenien, Slovakien, Bulgarien, Schweiz, Österrike, Finland, Danmark och Sverige.

Med andra ord en härlig blandning av människor från olika länder och kulturer. Några små kulturkrockar är oundvikliga, men en som Pekka och Håkan ordnade var en svenska middag där förrätten var tre sorters sill. En som uppskattade denna förrätt var den japanske domaren. Kanske han kände igen lite av sushi i den inlagda sillen?

Några av de långväga domarna blev imponerade av att jag och Fredrik bor i en stad ca 1200km norr om Helsingborg och fortfarande är det ändå en bra bit kvar till toppen av Sverige.

Till sist skall alla inblandade i turneringen ha ett stort tack för en mycket bra insats och vara stolta över att varit med om denna upplevelse. Frågan är om Sverige kommer att arrangera denna typ av turnering igen?

/Janne A

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:09 Skribent: JAN ANDERSSON

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo