Hoppa till sidans innehåll

Swiss Open 2015


 

Reserapport från Swiss Open 10-16 mars 2015

Då fick man åter förmånen om att delta som domare under Swiss Open 2015. Extra spännande var det att de firade 25 års jubileum och inbjuden gäst var Per-Gunnar Jönsson som vann den första tävlingen. Jag anlände sent på måndagen perfekt i tid till briefingen som vi hade i hallen. Många gamla kollegor var på plats och en högmeriterad grupp domare var redo för veckans tävlingar. Vår referee Greta Prinslow välkomnade oss och gick igenom en klassisk briefing på ungefär en halvtimme.  Därefter åkte vi till hotellet på tyska sidan, dock bara 20 minuter från hallen, och hade en middag tillsammans.

Tisdagen startade med att vi var uppdelade i två pass. Vi spelade på 4 banor och hade från början 6 linjedomare. Programmet flöt på fint och kvällen tog slut vid 11-tiden. St. Jacobshalle är en mycket trivsam anläggning vägg i vägg med Basel fotbollsstadion. Många stora tävlingar i andra sporter har genförts där. Kvällen åter träff på hotellet. Vi samlades i nedre baren där vi varje dag fick en biljett till något att dricka. Fint sätt att umgås efter dagens övningar.

Onsdagen var den ”långa” dagen. Många matcher och indelat i 3 pass där alla domare hade 2 pass var. Schemat hölls ihop ganska väl. Alla kom hem trötta. Ingen lång stund på kvällen där.

Torsdagen var två pass. Alla kvartsfinalerna spelades. Jag och några andra hade eftermiddagen och kunde på kvällen åka in i centrum och äta en god bit mat på Papa Joe´s. Tillbaka till sista matchen i hallen och bussen hem.

På fredagen blev det i mitt tycke lite fel då vi hade ett enda långt pass från middag till sen kväll. Jag hade en match redan i andra omgången och sedan den sista matchen klockan 22.00. Åkte tillbaka efter första matchen och tog mig en rundtur på tyska sidan. Vädret var strålande den dagen och var även så hela veckan. Efter sista matchen så var klockan nästan midnatt. Magen skrek och allt var stängt så Mc Donalds räddade mig den kvällen.

Lördagen var semifinaldagen. Spel på en bana. Varje match var som en final med mikrofon och mycket publik på plats. Bra stämning och bra matcher men som vanligt asiatisk dominans. Vi svenska domare, jag och Mikael Olsson hade bra matcher den dagen och skötte det med bravur.

Söndagen, finaldagen, började kl. 12.00 och spelades så att herrsingel och herrdubbel låg sist. Jag fick vara servedomare i herrdubbeln mellan Kina och Malaysia. Alla spelarna kände igen mig men framför allt Cai Yun som var med på segrande sidan. Efter matchen gav han mig sin racket. Trevligt och uppskattat! Dagen avslutades med en trevlig middag på hotellet tillsammans med alla som var kvar till måndagen.

Sammanfattningsvis vill jag säga att denna tävlingen är nog den bäst organiserade och trevligaste att åka till. Samma organisation i 25 år gör att det blir en succé!

 

Hälsningar

Håkan Fossto

Svensk domare i Swiss Open 2015

Uppdaterad: 19 MAR 2015 16:16 Skribent: JAN ANDERSSON

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo