Hoppa till sidans innehåll

Swedish Masters 2015


Swedish Masters 2015

Nu har ännu en upplaga av Swedish Masters i Uppsala spelats 14-18/1 2015. Det är andra året som arrangören Savvy AB arrangerar tävlingen. Denna gång var det svårare att få ihop tillräckligt många internationella domare. Till slut blev vi 10 st. svenska och 10 st. utländska, tyvärr borde vi ha varit två personer till för att kunna få ett bättre arbetsschema. Men bortsett från detta var tävlingen mycket bra organiserad, den enda lilla detaljen som kan förbättras är transporterna mellan hotell/flygplats/hall. Tävlingen var flyttad till den nya delen av Fyrishovs multiarena. Spelhallen hade 6st banor varav två st. var uppställda som en huvudarena och 4 banor på sidan. I mina ögon ett mycket bra upplägg.

Tävlingen hade samlat många duktiga spelare och det spelades fantastisk bra matcher redan i kvalet på torsdagen. Jag måste nämna de danska U17/U19 landslagsspelarna som kan bli mycket bra om de fortsätter att utvecklas. Framförallt gäller det tjejerna där det finns många riktigt bra singelspelare på gång. Bland de yngre svenska spelarna gjorde både Jacob Nilsson och Adam Kahn bra insatser, synd att de möttes i kvalfinalen om en plats i huvudturneringen. Tyvärr för alla svenska spelare var tävlingens startfält starkt detta år, vilket innebar att när kvartsfinalerna började på lördagen fanns det inga svenska spelare kvar i turneringen.

Jag fick den mindre tacksamma uppgiften att bli den domare som lyckades döma den sista matchen på tre av fyra speldagar. Torsdagens sista match startade kl. 23.05 slutade 23.35. Fredagens sista match började redan 21.40, men blev en tresetare och slutade en timme senare. På söndagen blev jag tilldelad huvuddomaruppdraget i mixedfinalen som startade kl. 15.00 och var slut 55 min senare.

Till sist hoppas jag att Swedish Masters arrangeras även nästa år, eftersom vi i Sverige behöver en stor internationell tävling ur många synvinklar. Tyvärr gjorde troligtvis den mindre lyckade svenska spelarinsatsen att publiken uteblev både lördag och söndag, vilket var tråkigt för arrangörerna.

Jag vill också passa på att tacka P-G Jönsson och Andreas Klingberg (Savvy AB) samt alla frivilliga som ställer upp och arbetar i organisationen på en sådan här tävling, utan er går det inte att genomföra arrangemanget. Jag kommer gärna tillbaka som domare nästa år.

/Jan Andersson

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:09 Skribent: JAN ANDERSSON

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo