Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Italian International 2014


IVX  Italian International  2014 
Då har man besökt Italien förövrigt för första gången för mig så man hade lite förväntningar på både mat och lite Kultur.
Det börjar med mellanlandning på Frankfurt sen vidare ner till Fuimicini (ROM ) gigantiska flygplatser med allt man kan önska sig.
Väl nere på Fuimicini så skall man hämta ut sitt bagage och hitta transport till hotellet osv men att hitta nån där var väl så knepigt... Till slut hittar man en tjej med träningskor... Hade underlättat om tösen hade haft ett racket i handen så hade man sluppit o leta i en halvtimma kanske något och tänka på :-)
Vi blir förlagda på ett träningscenter som heter Palafijlkam där själva tävlingen äger rum,är förövrigt enda svenska deltagare i tävlingen . Briefing äger rum på måndagskvällen och själva tävlingen startar med kval på tisdagsmorgonen och jag får  första matchen på tvcourt dessutom så nu vi igång och vi kör till ca  20.00 så lugnt första dagen. Får även första matchen i huvudtävlingen även där på tvcourt så nu är vi varma ordentligt :-) 
På torsdagskvällen blev vi domare inbjudna på en riktig fin middag med hela organisationen som var mycket trevligt.
Tävlingen höll riktigt bra klass med sin extra spets i herrdubbel och i herrsingel där en indonesisk Italienare impade med bra teknik tyvärr tröttnade han och förlorade en jämn final i en hård tresetare.
Jag fick äran att döma första finalmatchen i form av damdubbel och det gick bra. 
Från början hade jag  beslutat och stanna en extra natt i Rom för att besöka lite kultur och pröva italiensk Pizza bl.a och när det gäller kulturen så va det massa sten o bråte som " skräpade" Colosseum bl.a men hade väntat mig mer av upplevelse än det var att se det på riktigt och när det gäller  pizza så får dom åka till Sverige o lära sig och göra riktiga pizzor:-) 
Summa summarum är det en ära att representera Sverige som domare och besöka länder som man inte varit i innan - väl värt att för andra att pröva på. 
/ Tony
Uppdaterad: 29 JAN 2015 16:58 Skribent: JAN ANDERSSON

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo