Hoppa till sidans innehåll

Estonia International 2015


 

Yonex Estonia International var min första tävling i Baltikum och det kan varmt rekommenderas.Tallinn är en vacker stad, hotellet var mycket trevligt och hallen låg på promenadavstånd. Dock ska hallen renoveras nästa år så jag kan inte lova att nästa svenska domare får samma förutsättningar.
Den var ganska kall, runt 17-18 grader i hallen gjorde att det man inte svettades. Vi fick varm och god mat varje dag i hallen och rikligt med varma drycker piggade upp.
Första gången jag varit på en tävling där det var lika många män som kvinnor, vi var 10 av vardera kön och det är ju som alla vet positivt att ha jämn könsfördelning på ett arbete. Åldersfördelning var också ganska stor, från drygt 20 år till runt 60 år. Det var ett roterande schema så vi jobbade med olika kollegor. Mellan kvartsfinalerna och semifinalerna gjorde vi en kortare sightseeing, vi frös men det var trevligt, 

Bra drag i hallen under kvartsfinaler där hemmaspelare deltog, trummor och en hel del publik. Dömde damsingel och var servedomare i herrsingel.
Dömde en semifinal och var servedomare i herrdubbelfinalen.
Vi var var två BWF-certifierade domare där och vi var servedomare båda i finalerna. Smart drag av Referee som därmed gav fem domare chans att döma en final med mikrofon, de flesta Referee hade satt oss i stolen och därmed reducerat möjligheten för internationella domare utöver de som är BE-certifierade.
 
mvh
Per-Åke
Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:09 Skribent: JAN ANDERSSON

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo