Hoppa till sidans innehåll

Victor Badmintonligan drar igång 6 april

18 MAR 2021 12:10
Nu är det klart att Victor Badmintonligan säsongen 2020/2021 kommer att starta upp igen och spelas färdigt under våren fram till juni. Det blir dock ett nytt spelschema med bland annat två större helgsammandrag i maj och juni.
  • Skapad: 18 MAR 2021 12:10

Bild: Felix Burestedt under lag-SM finalen 2019 i Uppsala.

Victor Badmintonligans återstart inleds med färdigspelande av grundserien. Först spelas hängmatchen från omgång sex mellan Umeå och Trollhättan. Nytt datum för den matchen är 6 april (kl 18:30).

De fyra matcherna i grundseriens sjunde och sista omgång kommer därefter att spelas onsdagen den 14 april.

Till skillnad mot tidigare år kommer mellanserie och slutspel genomföras som helgsammandrag vilket innebär färre resor för lagen. Sammandragen för Mellanserie A och Mellanserie B spelas på två orter 14–16 maj, med spel fredag till söndag.

Sammandraget för slutspelet i Victor Badmintonligan (även kallat Victor Lag-SM) spelas den 11–13 juni med två kvartsfinaler på fredagen, semifinaler på lördagen och final på söndagen. En skillnad i årets upplaga av Victor Lag-SM blir att kvartsfinaler och semifinaler spelas som enkelmöten.

Genomförandet av Victor Badmintonligan sker det i linje med restriktioner och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och regeringen, liksom Svenska Badmintonförbundets Coronaprotoll. I samband med matcherna vidtas även ytterligare åtgärder för att smittsäkra arrangemangen, bland annat införs krav på uppvisande av negativt covid-19 test för samtliga som vistas inom den avgränsade tävlingsarenan.

Då mycket fortfarande är osäkert gällande coronapandemin och dess utveckling kan programmet ändras på grund av förändrade förutsättningar.

Alla matcher i Victor Badmintonligan går att följa på SolidSport. https://solidsport.com/badmintonligan

Mer information om Victor Badmintonligan, med bland annat matchtider, laginfo och tabeller finns på www.badmintonligan.se.

Skribent: Svenska Badmintonförbundet
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo