Hoppa till sidans innehåll

Formstarka spelare i bottenskikt jagar poäng

18 OKT 2021 11:09
Det har varit en trög start för Frölunda och Täby i ligan. Flera av spelarna är dock fyllda av självförtroende efter individuella skalper i Umeås Grand Prix-tävling. Kan de omsätta det till en lagvinst? Följ all dramatik på Solidsport.se ikväll.
  • Uppdaterad: 18 OKT 2021 11:09

Täby och Frölunda har hamnat en bit efter i tabellen. Men när några av lagens viktigaste pjäser åkte till Umeå för att spela stadens SGP-tävling under helgen syntes inga tveksamheter i prestationerna. Deltagandet under finaldagen präglades just av spelare från de båda klubbarna och flera av de fick även glädjas åt att inta prispallen samt kamma hem en fin summa pengar. 

På herrsidan utmärkte sig Frölundas Joel Hansson och Gustav Björkler. Den förstnämnde såg till att infria favoritskapet tillsammans med sin landslagspartner Melker Zickerman Bexell och tog hem herrdubbeln medan Björkler imponerade stort i sin semifinal mot hemmahoppet Johan Azelius. Han tog där sin första seger någonsin mot Umeåspelaren, men i finalen blev dock indonesen Andi Fadel Muhammad för svår.

I damkategorierna var det istället Täby som briljerade i form av Rebecca Kuhl och hennes fina finalskalp mot indonesiskan Melsya Nur Fitriani. Täbytjejen var relativt överlägsen i finalen och fick dela medaljglädjen med sina klubbkamrater Jessica Silvennoinen, Elin Boman och Lovisa Neuber. Alla tre tog medalj i damdubbeln. 

När nu spelarna på nytt ger sig in i ligaspelet behöver den goda formen hålla i sig ifall deras lag ska kunna ta poäng mot Aura respektive Påvelund. Dessa två har visat sin styrka flera gånger om hittills och lär inte vilja åka på stryk mot serietabellens lägre skikt. I den senaste omgången valde dock båda att vila flera av sina danskar för att istället ge sina egna svenska spelare chansen till spel. Det återstår att se hur lagen tänker den här gången.

Matcherna kan ni följa via sändningarna på Solidsport.se:

BMK Aura-Västra Frölunda kl. 18.00

Bana 1: BMK Aura - Västra Frölunda - BMK Aura (solidsport.com)

Bana 2: BMK Aura - Västra Frölunda - BMK Aura (solidsport.com)

Påvelund-Täby kl. 18.30

Bana 1: Påvelund - Täby BMF - Påvelund TBK (solidsport.com)

Bana 2:  Påvelund - Täby BMF - Påvelund TBK (solidsport.com)

Ni kan även följa resultaten i matcherna via Scoreboardlive:

BMK Aura-Västra Frölunda
https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1020oard Live

Påvelund-Täby
 https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1022Live

 

Skribent: Viktor Appelqvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo