Hoppa till sidans innehåll

Vinst för gästande Umeå i Trollhättan

06 APR 2021 21:14
I och med kvällens match i Innovatumhallen är grundseriens näst sista omgång komplett. Seger med 4-2 till IFK Umeå innebär att umelaget åker norrut med tre nya poäng och avancerar till andra plats i tabellen.
  • Skapad: 06 APR 2021 21:14

Johan Azelius och Martin Norrman vann inledande herrdubbeln för Umeå med 3-1. Trollhättans Iben Bergstein kvitterade genom att vända damsingeln mot Melsya Nur Fitriani efter underläge 0-2 i set.

Efter övertygande seger för Umeås Malena Norrman/Ronak Olyaee i damdubbeln mot hemmaspelarna Emelie Borgstedt/Thea Roslin följde två jämna herrsinglar. Trollhättans Ludvig Petre Olsson mötte Andi Fadel Muhammad och Yap Khai Quan ställdes mot Johan Azelius. Gästande laget gick segrande ur båda herrsinglarna och Umeås trepoängare var ett faktum.

Avslutande mixeddubbeln spelades mellan Olsson/Bergstein och Fadel Muhammad/Norrman. Efter vinst i femte set för Trollhättan kunde slutresultatet fastställas till 4-2 till IFK Umeå.

För att begränsa risken för smittspridning genomfördes återstarten av Badmintonligan enligt strikt coronaprotokoll.
Referee Pekka Lehto ger arrangören Trollhättan en eloge.
- De har skött allt exemplariskt vad gäller att skapa lösningar med covid-19-testning inför matchen, munskydd, handsprit, avstånd, stängd lokal förutom spelare och funktionärer, och så vidare. Jag upplevde att alla inblandade respekterade gällande regler och hade förståelse för vad som krävdes i den speciella situation vi har. Framför allt var det jätteroligt att Badmintonligan nu kommit igång, det märktes att många längtat efter att spela, avslutar Pekka Lehto.

badmintonligan.se finns matchresultat och tabell.

Grundseriens sjunde och sista omgång spelas den 14 april.

Skribent: Åsa Strindlund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo