Hoppa till sidans innehåll

Mellanserie A i Victor Badmintonligan startar i kväll kl 18

14 MAJ 2021 10:00
Kampen om två av semifinalplatserna i Victor Badmintonligan inleds i dag kl 18 då Västra Frölunda, Påvelund, Umeå och Aura möts i Göteborg fredag till söndag. Mellanserie B är flyttad till 29 - 30 maj. Följ matcherna via SolidSport streaming.
  • Skapad: 14 MAJ 2021 10:00

mellanserie A, med de fyra högst placerade lagen efter grundserien, gör de båda värdföreningarna Västra Frölunda och Påvelund upp med Aura och Umeå om vilka som går direkt till semifinal. De två bästa lagen i gruppen slipper spela kvartsfinal, medan trean och fyran får ställa in sig på kvartsfinalmöte mot något av de två bäst placerade motståndarna i Mellanserie B. Mellanserie B skulle ha spelats i Trollhättan i helgen men har skjutits upp på grund av covidsmittade spelare i lagen samt att flera spelare varit i kontakt med de smittade. Nya datum för Mellanserie B är 29-30 maj, då Fyrisfjädern, Halmstad, Trollhättan och Täby kämpar om topplaceringarna.

När nu Mellanserie A avgörs i Göteborg har Påvelunds huvudcoach tillika nyckelspelare Gabriel Ulldahl redan siktet inställt på slutspelet.

- Alla i laget är friska, vi är i toppform och går in med en bra känsla. Därför tror jag att vi har fina chanser att gå direkt till semifinal och behöver nog vinna två matcher för att klara det, säger Ulldahl.  Det som får honom att tända till inför mellanserieomgången är lokalderbyt mot Frölunda, som de inte förlorat mot i tidigare möten. För egen del ser Gabriel fram emot möjligheten till revansch mot IFK Umeås svårslagne indones Andi Fadel Muhammad. Lyckas jag korta ner duellerna mot Andi Fadel och avgöra bollarna tidigare då har jag nog en bra chans i den matchen, säger Ulldahl.

Förutsättningarna i Mellanserie A är att grundserievinnaren Umeå går in med tre poäng. Aura har på förhand två poäng. Påvelund har en och Frölunda noll poäng. Lagen möter varandra en gång var. Frölundas matcher kommer att spelas i Sportarenan och Påvelund har sina matcher i Påvelunds tennis och badmintonhall. Matchen mellan Påvelund och Frölunda spelas på Västra Frölundas hemmaplan.

Alla matcher i Victor Badmintonligan kan du följa på SolidSport. https://solidsport.com/badmintonligan

Mer information om Victor Badmintonligan, med bland annat matchtider, laginfo och tabeller finns på www.badmintonligan.se.

Skribent: Viktor Appelqvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo