Hoppa till sidans innehåll

Umeå och Aura till kvartsfinal

30 JAN 2020 21:35
Umeå tog chansen i Victor Badmintonligan. En gedigen laginsats betydde 4-2-vinst mot Aura, och därmed kvartsfinalspel. Men även Malmöspelarna hade anledning att vara glada efter matchen…
  • Skapad: 30 JAN 2020 21:35

Bilden ovan: Umeås indonesier Fauzi Fathurrahman tog en mycket viktig vinst mot Jacob Nilsson i herrsingel 1. Foto. Torbjörn Jansson. 

Avgörandet på torsdagskvällen i Mellanserie B i Victor Badmintonligan blev rafflande. Umeå tog på hemmaplan emot Aura och var piskade att vinna för att komma etta eller tvåa i mellanserien och därmed kvalificera sig för kvartsfinal.

Även Aura hade press på sig. Helst skulle Malmölaget ta en poäng, men även en förlust kunde räcka om den inte blev för stor. Blev den för stor skulle i stället kvartsfinalplatsen gå till Täby.

Det märktes också att matchen Umeå-Aura gällde mycket. Kampen var intensiv från början till slut. Men det blev Umeå som drog det längsta stråt och vann med 4-2. Båda herrsinglarna gick till hemmaspelarna. Fauzi Fathurrahman kom till matchen med en färsk turneringsvinst från Iceland International i bagaget och vann mot Jacob Nilsson med 3-1 i set. Samma siffror vann Johan Azelius med mot Tom Andersson.

Högst delaktig i de två andra Umeåvinsterna var sedan dansken Lasse Mølhede. Han vann herrdubbel med Jonathan Forsberg och mixed med Malena Norrman.

Segern för Umeå betydde tre poäng och förstaplats i Mellanserie B. Men även Auraspelarna kunde glädja sig efter matchen. 2-4-förlusten räckte precis till andraplatsen. Malmölaget och Täby slutade båda på sex poäng och 9-9 i matchskillnad. Men seträkningen avgjorde till Auras fördel. Aura hade 39-32 i set, Täby 30-35. Så trots förlusten mot Umeå blev Aura tvåa i Mellanserie B, och knep den sista kvartsfinalplatsen.

Här hittar du samtliga resultat i torsdagskvällens match:

Umeå-Aura 4-2

Direkt efter torsdagskvällens match blev kvartsfinalparen klara. Påvelund blev trea i Mellanserie A, och hade därmed förmånen att få välja sin kvartsfinalmotståndare. Göteborgslaget valde Aura och att börja med bortamatch.

Det andra kvartsfinalparet blev då Umeå och Trollhättan, som blev fyra i Mellanserie A. Även Trollhättan valde att börja med bortamatch.

De första matcherna i båda kvartsfinalerna spelas redan i nästa vecka. Returerna går sista veckan i februari. Exakta datum är ännu inte fastlagda, och vi återkommer med den informationen så snart som möjligt.

Vinnarna av kvartsfinalerna får sedan i semifinalerna möta Fyrisfjädern och Halmstad, som slutade etta och tvåa i Mellanserie A. Som etta har Fyrisfjädern då fördelen att få välja sin semifinalmotståndare.

Täby, som slutade trea i Mellanserie B, har spelat färdigt för säsongen. Fyran Frölunda tvingas däremot spela kval senare i vår mot de tre division 1-segrarna om platsen i Badmintonligan.

Du vet väl att du kan följa livesändningarna från Badmintonligan på Solidsport. Teckna dig för ett månadsabonnemang och stötta din favoritklubb.

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo