Hoppa till sidans innehåll

Umeå klart för kvartsfinal

22 JAN 2019 21:52
Umeå vann bortamötet mot Frölunda i Badmintonligan med 5-1. Det betyder att Umeå redan är klart för kvartsfinal i det kommande slutspelet. – En stabil match från vår sida, säger Umeås lagledare Kenneth Forsberg.
  • Skapad: 22 JAN 2019 21:52

Bilden ovan: Umeås Gabriel Ulldahl vann herrsingel 1 mot Frölundas August Björkler.

Mellanserie B i Badmintonligan drog igång på måndagskvällen i Sportarenan i Frölunda. Umeå kom dit med målet att vinna och därmed säkra platsen i slutspelet. Frölunda hade förhoppningen att kunna knipa den första poängen i säsongens liga.

Redan första delmatchen var viktig. När lagen möttes i grundserien i november vann Frölundas Gustav Björkler/Sanna Ekberg mixed mot Umeås Gabriel Ulldahl/Klara Johansson med 3-1. Nu blev setsiffrorna desamma, men med Gabriel och Klara som segrare.

– Det var en nyckelmatch. Skönt att vi fick hem den. Sedan är våra tre singlar starka och säkra, liksom damdubbeln, säger Kenneth Forsberg.

I Michelle Skødstrup har Umeå skaffat sig en fin förstärkning. Michelle är en av många duktiga danska spelare som i år tagit steget in i Badmintonligan. Michelle är rankad 21:a i Europa för närvarande, och spelar serie både för sin danska klubb Greve Strand och för Umeå.

Hon har varit med i sex av Umeås sju matcher, och är obesegrad hittills. Hon har vunnit varenda damsingel och dessutom varenda damdubbel ihop med Klara Johansson.

– Vi är verkligen glada över att ha Michelle i vårt lag. En duktigt spelare och en härlig person. Hon är heller inte bara med på våra matcher utan också på våra träningsläger och det betyder mycket , säger Kenneth Forsberg.

Frölundas vinst i matchen kom i herrdubbel, där duon Jakob Ekman/Joel Hansson vann med 3-1 mot Albin Hjelm/Jens Marmsten.

– Jakob och Joel spelade bra. Det var andra raka dubbelvinsten för dem i ligan. De vann också dubbeln mot Täby i sista matchen i grundserien, berättar Patrik Björkler, lagledare för Frölunda.

– Sedan var Umeå det bättre laget som helhet i dag, och särskilt när vi förlorade den inledande mixedmatchen blev det tufft.

Medan de flesta lagen i Badmintonligan har tagit in många utländska spelare (främst från Danmark) har Frölunda valt en annan väg. Frölundas lag består till största delen av egna produkter – unga lovande men därmed även orutinerade spelare.

- Det är inte roligt att förlora som vi har gjort hittills i ligan, men samtidigt lär sig våra spelare hela tiden. Vi bygger för framtiden och de tuffa matcherna utvecklar dem, säger Patrik Björkler.

Här hittar du samtliga resultat i matchen:

Frölunda-Umeå 1-5

Nästa match i Mellanserie B spelas också i Frölundas hemmahall. Den 12 februari kommer de regerande svenska lagmästarna Täby på besök.

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo