Hoppa till sidans innehåll

Trollhättan vann i Golden set

05 NOV 2019 21:53
Umeå-Trollhättan brukar alltid bli riktiga rysare. Tisdagskvällens drabbning var inget undantag utan gick till Golden set. Även topplagen Halmstad och Fyrisfjädern fick det tufft i sina matcher.
  • Skapad: 05 NOV 2019 21:53

Bild: Syskonen Daniel och Sara Lundgaard vann Golden set med 11-7 och säkrade segern till Trollhättan. Foto: Trollhättans BF.

Matcherna i Victor Badmintonligan fortsätter att vara välspelade och dramatiska. På tisdagen färdigspelades den femte omgången med tre matcher: Umeå-Trollhättan, Halmstad-Frölunda och Fyrisfjädern-Aura.

Den match som på förhands tippades bli den jämnaste levde verkligen upp till förväntningarna – nämligen Umeå-Trollhättan.

Här gjorde Umeås nye indonesier Fauzi Fathurraman debut, och det kunde inte ha börjat bättre. Han tog snabbt ledningen med 2-0 i set i herrsingel 1 mot Trollhättans Yap Khai Quan i en match där Yap länge låg kort i banan, vilket öppnade för Fauzi som fick briljera med härliga hoppsmashar och känsligt nätspel. Men Yap kom tillbaka, vann tredje set och var så nära som 10-11 i fjärde set. Men vinst med 3-1 i debuten alltså för Fauzi.

Medan Umeå vann samtliga tre herrmatcher tog Trollhättan hem damsingel och damdubbel.  Men Umeås Malena Norrman gjorde en fin damsingel och pressade favoriten Sophia Grundvig till fem set.

Trollhättan vann också mixed där Sara och Daniel Lundgaard spelade övertygande mot Umeås Lasse Mølhede/Malena Norrman.

3-3 i matchen och Golden set. Återigen mixed med samma uppställning på båda sidor. Även denna gång var syskonen Lundgaard starka och vann med 11-7. De  gick snabbt fram till 4-0 och var sedan inte riktigt hotade.

– Daniel och särskilt Sara var verkligen stabila och fokuserade i sina matcher i dag. Det avgjorde  kampen till vår fördel, säger Jesper Olsson, lagledare för Trollhättan.

– Och att komma härifrån med två poäng är jag självfallet mycket nöjd med. Det blir alltid tuffa matcher mellan Umeå och oss. Nu är vi bra med i kampen om fjärdeplatsen i grundserien.

I Uppsala tog Fyrisfjädern emot Aura. Också det blev en spännande och jämn drabbning, som avgjordes först i sjätte och sista matchen. Fyrisfjädern vann alla tre herrmatcherna med 3-0 i set, medan Aura med Emma Karlsson/Johanna Magnusson vann damdubbeln med samma siffror mot Moa och Tilda Sjöö.

Sedan tog också Johanna ihop med dansken Emil Hybel mixedmatchen mot Mathias Bay-Smidt/Moa Sjöö med 3-2 i set. Den vinsten betydde att damsingeln mellan 16-åriga Edith Urell och Emma Karlsson blev avgörande. Emma som vann SM i singel 2017, men som sedan dess enbart satsar på damdubbel.

Hennes ovana vid singel märktes också i början. Edith gick fram till 2-0 i set och tre matchbollar vid 10-8 i tredje set. Men Emma tog då tre raka, spelade upp sig betydligt och vann även fjärde set . Femte set blev en tät historia där Edith till slut vann med 11-9, vilket betydde 4-2 i hela lagmatchen.

– Imponerande av Edith. Hon är stark när det drar ihop sig till avgörande. Hon vågar spela sitt spel och köra på även i trängda lägen, säger Henri Hurskainen, lagledare för Fyrisfjädern.

– Men jag är inte alls överraskad över att det blev en jämn match. Aura har en mycket stark damsida och vi är glada för de här tre poängen.

I Halmstad vann hemmalaget och regerande mästarna med 4-2 mot Frölunda. Men också här satt segern långt inne. Frölunda tog både damsingel och damdubbel genom Frida Lindström och Frida/Sanne Ekberg. Och sedan var det jämnt i båda herrsinglarna. Frölundas Mikael Westerbäck var med ända upp till 9-9 i femte set mot Sverigeettan Felix Burestedt innan Felix kunde vinna med 11-9.

Även HS 2 gick till fem set där Halmstads Filip Suwanphingka vann mot Gustav Björkler med 5-11, 11-5, 11-10, 10-11, 11-8.

När fem av totalt sju omgångar i  grundserien har spelats har tre lag ryckt ifrån i toppen: Påvelund, Halmstad och Fyrisfjädern. Kampen om den fjärde platsen och därmed spel i Mellanserie A är hård. För närvarande jagar främst trion Aura, Trollhättan och Umeå den platsen. Men inget lag ska räknas bort i den som vanligt mycket jämna Badmintonligan.

Här hittar du samtliga resultat i tisdagskvällens tre matcher:

Umeå-Trollhättan 3-4

Halmstad-Frölunda 4-2

Fyrisfjädern-Aura 4-2

Du vet väl att du kan följa livesändningarna från ligan på Solidsport. Teckna dig för ett månadsabonnemang och stötta din favoritklubb.

Glöm inte att gå in på vår speciella sajt för Badmintonligan. Där hittar du nyheter, alla resultat, tabell, kommande matcher och mycket information om lagen. 

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo