Hoppa till sidans innehåll

Spelschemat klart för semifinalerna

13 MAR 2019 22:12
Nu är spelschemat klart för semifinalduellerna i Badmintonligan mellan Fyrisfjädern-Påvelund och Umeå-Halmstad. Allt tyder på fyra mycket tuffa matcher.
  • Skapad: 13 MAR 2019 22:12

Som etta i Mellanserie A fick Påvelund välja sin semifinalmotståndare. Och av de två kvartsfinalsegrarna valde då Göteborgslaget Fyrisfjädern från Uppsala. Det betyder att Halmstad, tvåa i Mellanserie A, får ta sig an Umeå.

Påvelund och Halmstad hade också fördelen att få välja mellan att starta borta eller hemma. Både lagen valde att starta sin semifinalduell på bortaplan – för att få avgörandet hemma med publiken i ryggen.

Så här spelas semifinalerna:

Måndag 25/3 kl 18.00 Fyrisfjädern-Påvelund

Måndag 25/3 kl 18.30 Umeå-Halmstad

Måndag 1/4 kl 18.00 Påvelund-Fyrisfjädern

Måndag 1/4 kl 18.30 Halmstad-Umeå

Allt tyder på att semifinalerna kommer att bli mycket jämna. Påvelund och Fyrisfjädern har mötts två gånger under säsongen. Båda gångerna har Påvelund vunnit, men med minsta möjliga marginal. 4-3 efter Golden set!

Halmstad och Umeå har mötts en gång under säsongen eftersom lagen spelade i var sin mellanserie. Men mötet i grundserien var knallhårt. Halmstad vann med 4-3 efter Golden set-avgörande.

Hur avgörs då semifinalduellerna? Jo, precis som i kvartsfinalerna garanterar det raffinerade upplägget maximal spänning. Semifinalerna avgörs i två lagmatcher där lagmatch 1 kan sluta oavgjord. För att få fram vinnare efter två lagmatcher gäller följande: 

* Det lag som vunnit två lagmatcher är vinnare av semifinalen.

* Om en av lagmatcherna slutar oavgjord och den andra lagmatchen har en segrare är denne segrare vinnare av semifinalen.

* När match 1 och 2 har spelats med olika segrare ska ett Golden set spelas för att få fram en vinnare. Det spelar alltså ingen roll om lagen vinner med 4-2 eller 6-0.

* Om både match 1 och 2 slutar 3-3 spelas Golden set efter match 2 för att få fram en vinnare.

Har du inte möjlighet att vara på plats kan du se alla matcher i direktsändning. Gå då in på Solidsport. Allt du behöver göra är att skapa ett kostnadsfritt konto.

Allt om Badmintonligan, samtliga resultat och aktuell tabell hittar du på vår specialsajt.

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo