Hoppa till sidans innehåll

SM-finalen återvänder till Uppsala 2019

11 OKT 2018 16:35
Efter förra säsongens publiksuccé återvänder SM-finalen till Uppsala och IFU Arena. Lördag den 13 april möts Sveriges två främsta badmintonlag i en helt avgörande final. Boka in datumet i kalendern redan nu!
  • Skapad: 11 OKT 2018 16:35

Det var bara månader sedan den dramatiska SM-finalen mellan Täby och Fyrisfjädern utspelades sig i IFU Arena. En ny säsong har precis startat men redan nu kan vi blicka fram mot SM-finalen 2019 som även den kommer att spelas i Uppsala och IFU Arena.

− Förra årets publikrekord, ett proffsigt arrangemang och bra lokalt stöd gjorde det naturligt att lägga ännu en final på samma ställe, säger förbundschef Tomas Sandö Brandt.

Vårens SM-final gick till historien som den mest besökta någonsin. 1405 åskådare fick se en gastkramande match som Täby till slut vann i avgörande Golden set. Finalen var ett framgångsrikt samarrangemang mellan Svenska Badmintonförbundet och Fyrisfjädern där även evenemanget Bästa barnkalaset under finaldagen bidrog till den stora publiktillströmningen. Arbetet med SM-finalen 2019 blir ett nytt samarbete mellan Svenska Badmintonförbundet och Fyrisfjädern som ser fram emot en ny finalfest den 13 april 2019.

− Vi fick mycket positiva tillrop efter finalen i våras. Nu har vi siktet inställt på att lyfta evenemanget ytterligare och förhoppningsvis slå ett nytt svenskt publikrekord inom badminton, säger Fyrisfjäderns ordförande Erik Jonzon.

Liksom förra säsongen så sammanfaller ungdomstävlingen Svenska Cupen i Uppsala med finalhelgen. Det innebär en möjlighet för ungdomar från hela Sverige att få se badminton på högsta svenska nivå.

SM-finalen spelas i en enda avgörande match som består av sex delmatcher; damsingel, damdubbel, mixeddubbel, herrdubbel och två herrsingelmatcher. Delmatcherna spelas i bäst av 5 set till 11 utan förlängning. Om det blir 3-3 i lagmatchen spelas ett avgörande Golden set först till 11 poäng.

Vilka som blir vårens finallag vet vi efter att seriespelet i Badmintonligan och efterföljande slutspel är klart. Grundserien spelas fram till mitten av januari 2019, därpå delas lagen utifrån tabellplacering in i mellanserie A respektive B innan slutspelet tar vid.

All information om SM-finalen finns på www.smfinalbadminton.se

Skribent: Martin Ridderstolpe
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo