Hoppa till sidans innehåll

Så följer du Badmintonligan 2019/2020 och stöttar din klubb

08 SEP 2019 11:09
Svenska Badmintonförbundet och SolidSport gör tillsammans en stor satsning på Badmintonligan och SM-tävlingarna 2019/2020. Genom att bli Månadssupporter till din favoritklubb i Badmintonligan kan du se alla matcher och samtidigt stötta föreningen.
  • Skapad: 08 SEP 2019 11:09

Precis som förra säsongen kommer samtliga matcher från Badmintonligan (drygt 110 matcher totalt) inklusive finalen att livesändas på SolidSport. Det är också klart att senior-SM i Umeå kommer att livesändas på SolidSport.
De olika evenemangen kan också komma att visas i Telias Plays utbud då SolidSport delägs av Telia och har en fast sektion i Telia Play. 

 Vi tog ett steg framåt i fjol med våra livesändningar, och det finns en stor utvecklingspotential i det här samarbetet, säger Tomas Sandö Brandt, förbundschef på Svenska Badmintonförbundet.

Stöd din förening
Nytt för säsongen 2019/2020 är att SolidSport till starten av Badmintonligan den 9 september lanserar en ny lösning som innebär att alla lag i Badmintonligan får en egen kanal. För att kunna följa Badmintonligan hela säsongen går man in på någon av lagens respektive SolidSport-kanal (se länkar nedan) och tecknar ett månadsabonnemang för 49 kr/mån, man blir då s.k. Månadssupporter.

När man är Månadssupporter går hälften av abonnemangsavgiften till den förening vars SolidSport-kanal man valt (hälften går till SolidSport). Abonnemanget är upplagt så att man sedan kan se hemma- och bortamatcher för sitt favoritlag (samt övriga matcher från Badmintonligan). Man kan när som helst avsluta sitt supporterskap/abonnemang. 

Det finns också möjlighet att teckna ett månadsabonnemang som inte är kopplat till någon av klubbarna i Badmintonligan (se mer info nedan).

 Vi hoppas och tror att det här upplägget ska leda till en utveckling hos klubbarna. Vi ser det som en mycket intressant möjlighet för klubbarna att nu kunna ta betalt för högklassig badminton, säger Tomas Sandö Brandt.

 Det är också en fin chans för klubbarna att framöver kunna sända matcher och turneringar som man arrangerar, på sin egen SolidSport-kanal. Målsättningen är att hela föreningen ska kunna dra nytta av den här satsningen, säger Tomas Sandö Brandt.

SolidSports vd Tobias Thalbäck ser fram emot en säsong där man tillsammans med Svenska Badmintonförbundet bryter ny mark för sporten i Sverige.

 Vi delar Badmintonförbundets åsikt om att det finns potential i det här samarbetet, det är en spännande säsong som väntar runt hörnet. Vi är glada över att Badmintonförbundet ser värdet i sin sport och samtidigt vill göra supportrarna delaktiga i föreningarnas utveckling - det är ju SolidSports hela idé.

Erik Jonzon, ordförande i Fyrisfjädern samt vice ordförande i Föreningen Svensk elitbadminton, är också mycket positiv till det nya upplägget.

 Det känns verkligen spännande att påbörja en ny fas där vi klubbar tillsammans via livestreamade matcher kan börja bygga monetära värden för ligan och klubbarna, säger Erik Jonzon.

Nedan är länkar till respektive klubbs kanal. Gå in på länken och följ instruktioner för att bli Månadssupporter och kunna se Badmintonligan.

BMK Aura
https://solidsport.com/bmk-aura

Fyrisfjädern BMK
https://solidsport.com/fyrisfjadern

Halmstads BMK
https://solidsport.com/halmstadbadminton

Påvelunds TBK
https://solidsport.com/ptbk

Täby Badminton
https://solidsport.com/taby-bk

Trollhättan BF
https://solidsport.com/trollhattan-bmf

IFK Umeå
https://solidsport.com/ifk-umea-badminton

Västra Frölunda BMK
https://solidsport.com/vastra-frolunda-badminton


Vill du se matcherna i Badmintonligan, men inte teckna ett abonnemang som är kopplat till någon av klubbarna, går du in på nedanstående länk.

https://solidsport.com/badmintonligan

För dig som endast vill se enskilda lagmatcher under säsongen finns det möjlighet att köpa Pay-per-view, på respektive klubbs kanal. Hälften av matchsumman går då till sändade lag/hemmalag (hälften till SolidSport).

Skribent: Johan Lundberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo