Hoppa till sidans innehåll

Påvelund vann dramatisk kvartsfinal

25 FEB 2020 22:25
Påvelund vände och vann kvartsfinalen i Victor Badmintonligan mot Aura. Efter en riktig rysare stod hemmalaget som segrare. Matchhjälte: Gabriel Ulldahl i Golden set.
  • Skapad: 25 FEB 2020 22:25

Bilden ovan: Ett nöjt Påvelundslag efter segern i kvartsfinalen mot Aura.

Påvelund hade ett svårt läge när de på tisdagskvällen tog sig an Aura i den andra matchen i kvartsfinalduellen. Malmölaget vann på hemmaplan med 4-2, vilket betydde att Påvelund var tvungna att vinna med minst samma siffror för att tvinga fram ett avgörande i Golden set.

Det började bra för hemmalaget. Starka Line Christophersen vann med 11-9, 11-10, 11-8 mot Emma Karlsson, som numera inte alls satsar på singel. Samtidigt vann Gabriel Ulldahl/Joel Eipe oväntat enkelt herrdubbeln med 3-0 i set. Ulldahl spelade sedan snabbt även hem herrsingel 2 med samma siffror.

Så det stod hela 3-0 i matcher innan Aura tog sin första matchvinst. Den kom inte oväntat genom landslagsduon Emma Karlsson/Johanna Magnusson, som spelade koncentrerat och med högt tempo i damdubbeln mot danskorna Line Christophersen/Mai Surrow. Emma/Johanna vann med 3-0 i set.

Johanna fortsatte sedan med bra spel i mixed ihop med sin danske partner Emil Hybel. De vann en spännande och jämn mixed med 3-2 i set mot Joel Eipe/Mai Surrow.

Då hängde allt på herrsingel 1, där Påvelunds David Kim Kristensen var piskad att vinna mot Sverigetvåan Jacob Nilsson. Kristensen förlorade första set med 9-11, men spelade upp sig och vann sedan tre välspelade set i högt tempo med 11-10, 11-5, 11-10.

Därmed 4-2 till Påvelund, vilket betydde att kvartsfinalduellen fick avgöras i Golden set.

Efter att de båda lagledarna valt bort de matcher som de inte ville spela återstod herrsingel. Där valde Påvelunds lagledare Magnus Sahlberg att sätta in Gabriel Ulldahl mot Jacob Nilsson – trots David Kims seger.

Det visade sig vara ett lyckat val. Gabriel började setet med taktiskt, klokt och snabbt spel, och gick fram till hela 6-1. Men Jacob kämpade sig tillbaka, vann fem raka bollar och utjämnade till 6-6. Men sedan gled Gabriel ifrån igen och vann Golden set med 11-7.

– Puh, detta var en riktig nervpärs. Jag är oerhört glad över att vi lyckades vinna matchen, säger Magnus Sahlberg.

Tvekade du inte att välja Gabriel Ulldahl i Golden set efter att David Kim Kristensen just vunnit herrsingel 1 mot Jacob Nilsson?

– Nej, Gabriel är alltid stark i avgörande lägen. Dessutom spelade han fantastiskt bra både i dubbeln och sin singel så jag såg att han var på hugget. Det avgjorde valet.

I semifinalen väntar nu antingen Fyrisfjädern eller Halmstad? Vilket lag föredrar du?

– Det spelar igen roll. Jag skulle vilja säga att alla lag i semifinalerna är bra och jämna. Alla kan slå alla, säger Magnus Sahlberg.

Auras lagledare Maria Magnusson var besviken men samlad efter förlusten.

– Den här matchen började lite dåligt för oss och vi kom snabbt i underläge. Men sedan vann vi damdubbeln och då trodde jag att vi kunde vända det hela. Men trots segern i mixed räckte vi inte riktigt ända fram.  

– Jag är dock jättenöjd med spelarnas insats i den här matchen, precis som jag har varit hela säsongen, säger hon.

Här hittar du samtliga resultat i kvartsfinalen:

Påvelund-Aura 4-2. Plus vinsten för hemmalaget i Golden set.

På onsdagskvällen är det dags för returen i den andra kvartsfinalen mellan Trollhättan-Umeå. Trollhättan måste vinna med minst 4-2 för att ta den kvartsfinalen till ett avgörande Golden set. Här hittar du laguppställningar och resultat.

Onsdag 26/2 kl 18.30 Trollhättan-Umeå

Du vet väl att du kan följa livesändningarna från Badmintonligan på Solidsport. Teckna dig för ett månadsabonnemang och stötta din favoritklubb.

Glöm heller inte att gå in på vår speciella sajt för Badmintonligan. Där hittar du nyheter, alla resultat, tabell, kommande matcher och mycket information om lagen. 

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo