Hoppa till sidans innehåll

Nytt tungviktsmöte i Täby och premiär för Trollhättan

29 SEP 2018 15:08
Efter en extremt jämn första omgång rullar Badmintonligan vidare. På måndag möts två stora förhandsfavoriter i Täby och Halmstad. Under tisdag spelar Trollhättan säsongens första match mot Västra Frölunda och Umeå har hemmapremiär mot Påvelund.
  • Skapad: 29 SEP 2018 15:08

Med seriepremiären bakom oss kan vi konstatera att förväntningarna på förhand är besannade: Badmintonligan 2018/2019 blir tuff och jämn! Av de tre inledande matcherna fick två avgöras i Golden set. Nu väntar nya högintressanta möten under måndag och tisdag.

I Täby väntar omgångens riktiga tungviktsmöte då Halmstad kommer på besök under måndag kväll. Täby inledde säsongen med match mot Påvelund och förlorade där i Golden set efter att mixeddubbel fått avgöra. Nu väntar en ny tuff utmaning då Halmstad kommer på besök under måndagen. Både Täby och Halmstad är lag som nämnts som guldkandidater, nu ställs de mot varandra tidigt på säsongen. Halmstad hade även de en tuff match i första omgången. För dem blev det dock seger efter Golden set där Felix Burestedt avgjort mot Gabriel Ulldahl.

Här hittar du laguppställningar 24 timmar innan match och följer resultatet

Här streamas matchen direkt:

Bana 1

Bana 2

Till veckan kliver också Trollhättan in i händelserna efter att ha haft spelledigt för två veckor sedan. Laget har därmed fått vänta extra länge inför premiären och kommer laddade till match.

− Det ser bra ut för vår del. Jag tror vi kan hota de flesta lagen och vi siktar på att gå till slutspel. Men det är en väldigt jämn serie så har man en dålig dag kan man förlora mot alla, säger Jens Olsson som är en av Trollhättans tre lagledare.

Det är nykomlingen Västra Frölunda som välkomnar Trollhättan till Göteborg för match. Ett Frölunda som inlednings förlorade mot Fyrisfjädern med 1-5 men trots allt bjöd på motstånd i flera av delmatcherna.

− Jag tycker att vi är favoriter och hoppas att vi vinner med 4-2 och tar full pott. Våra starkaste kort har vi på damsidan i denna match. Sen beror det på lite vilket lag de kommer med, säger Jens Olsson.

Senast fanns inte Frölundas högst rankade herrspelare, Zvonimir Durkinjak, med i truppen. Det återstår att se om kroaten är med i truppen denna gång.

Även Trollhättan har gjort ett starkt nyförvärv till säsongen i danske stjärnan Hans-Kristian Vittinghus. På frågan om dansken kommer till spel svara Olsson kryptiskt.

− Han har varit i Korea och spelat. Vi får se om han hinner hem och om han blir uttagen. Det får vi se måndag kväll när trupperna släpps..

Ludvig Petre Olsson har tävlat i Danmark över helgen, men i övrigt har truppen vilat upp sig inför säsongsdebuten av Badmintonligan och i skrivande stund är samtliga spelare skadefria.

Här hittar du laguppställningar 24 timmar innan match och följer resultatet

Här streamas matchen direkt:

Bana 1

 

Bana 2

I norr blir det hemmapremiär för IFK Umeå på tisdag kväll. Laget inledde som bekant med Golden set-förlust mot Halmstad och nu står Påvelund för motståndet. För hemmalagets del finns både positivt och negativt att rapportera. Stjärnvärvningen Michelle Sködstrup fortsätter att imponera och klättrade nyligen in på topp hundra bland damsingelspelare i världen. Kring Klara Johansson är beskeden desto tristare för Umeå. Hon har dragits med en ond hälsena och tvingades avstå förra helgens Polish International. Påvelund öppnade serien starkt och tar sig nu an nästa utmaning. Mönstrar laget en lika stark trupp som senast ligger favoritskapet möjligen på göteborgarna trots bortaplan. Intressanta möten väntar i flera delmatcher.

Här hittar du laguppställningar 24 timmar innan match och följer resultatet

Här streamas matcherna direkt:

Bana 1

Bana 2

Så spelas Badmintonligan i veckan:

Mån 1 okt.       kl. 18:30            Täby-Halmstad

Tis 2 okt            kl. 18:30           Västra Frölunda-Trollhättan

Tis 2 okt            kl. 18.30           Umeå-Påvelund

Skribent: Martin Ridderstolpe
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo