Hoppa till sidans innehåll

Klar derbyseger för Påvelund

22 OKT 2018 21:29
Påvelund ångar på i Badmintonligan. I Göteborgsderbyt mot Västra Frölunda blev det en klar seger med 6-0. – Vi satsar på att vinna serien, i så fall den femte seriesegern på lika många år, säger Påvelunds Magnus Sahlberg.
  • Skapad: 22 OKT 2018 21:29

Nästan 200 åskådare kom till Påvelundshallen på måndagskvällen när säsongens två nykomlingar i Badmintonligan möttes. Det var också det första Göteborgsderbyt på många år i den högsta serien.

Påvelund kom till spel med sin starka uppställning, som domineras av ett antal danska stjärnor. Till exempel dubbel- och mixedspecialisten Fredrik Colberg, singelstjärnan Mette Poulsen och så Line Christopherson, som vann damsingeln i Junior-EM för bara några veckor sedan.

De fick möta ett Västra Frölunda som har ett mycket ungt och talangfullt lag. Här finns spelare som Joel Hansson, bröderna Gustav och August Björkler och 14-åriga Sofia Reidy.

Inte oväntat blev det till slut 6-0 till Påvelund. Frölunda var inte riktigt nära i någon match, men de unga spelarna gjorde många goda insatser. Som Joel Hansson i första herrsingel mot Joshua Eipe och inte minst Sofia Reidy i damsingel mot Mette Poulsen.

– Sofia gjorde en riktigt bra match. Det är verkligen starkt att stå så bra upp mot Mette, som är en spelare i den högsta Europaeliten, säger lagledaren Patrik Björkler i Frölunda.

– Jag tycker också att det här matcherna är nyttiga för våra spelare. Alla har en bra inställning, och utvecklas av det tuffa motståndet. Det betyder mycket för deras framtida spelstyrka.

Påvelund tog den tredje raka segern i Badmintonligan, och förstärker därmed sin serieledning.

– Jag hoppas att vi är i toppen för att stanna, säger Magnus Sahlberg, som denna kväll dels spelade dubbel, dels coachade laget när den ordinarie lagledaren Asger Madsen på grund av familjeskäl inte kunde närvara i Påvelundshallen.

Magnus var mycket glad över att så många åskådare var på plats.

– Oerhört kul! Det är viktigt att våra unga spelare får se högkvalitativ badminton. Det får de i Badmintonligan. Flera av våra danska stjärnor hjälper också då och då till med träning och sparring, vilket är värdefullt.

Skulle Påvelund vinna SM-finalen till våren innebär det en mäktig svit. Från division fyra till seger i Badmintonligan på fem år. Fem raka seriesegrar i så fall!

– Det är vårt mål och vi satsar både arbetsmässigt och ekonomiskt på det, säger Magnus. 

Vilka ser du som de främsta konkurrenterna?

– Fyrisfjädern och Halmstad har starka lag. Trollhättan och Täby blir också farliga, säger Magnus.

Här hittar du alla resultat i matchen Påvelund – Västra Frölunda.

På tisdagskvällen fortsätter Badmintonligan med två högintressanta matcher:

Fyrisfjädern – Täby ( en repris på förra årets SM-final)

Följ resultat och se laguppställning 24 timmar innan match genom att klicka här

Trollhättan – Umeå

Följ resultat och se laguppställningar 24 timmatr innan match genom att klicka här 

Alla matcher ser du via: Badminton Swedens kanal hos Solidsport

 

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo