Hoppa till sidans innehåll

Fyra femsetare fällde Frölunda

19 NOV 2019 21:32
Påvelund var starkast i lokalderbyt mot Frölunda. Men det krävdes segrar i fyra femsetare för att bärga segern.
  • Skapad: 19 NOV 2019 21:32

Bilden ovan: Gustav Björkler i Frölunda föll med 2-3 i set i herrsingel 2 mot David Kim Kristensen i Påvelund. Foto: Frölunda Badminton.

Matcherna i Victor Badmintonligan fortsätter att vara jämna. Tisdagskvällens derby i Göteborg mellan hemmalaget Frölunda och Påvelund var inget undantag – trots att Påvelund leder serien, medan Frölunda ligger på åttonde och sista plats.

Bakom Påvelunds segersiffror 5-1 döljer sig inte mindre än vinster i fyra femsetare. Gabriel Ulldahl vann herrsingel 1 mot Mikael Westerbäck efter en svängig match där egentligen varje set hade en klar segrare.

HS2 mellan Frölundas Gustav Björkler och Påvelunds David Kim Kristensen var ändå tuffare. Många gånger bra, varierat och underhållande spel, där till slut Kristensen vann med 11-6 i femte set.

Vid ställningen 1-3 i matcher kändes det trots allt som om Frölunda hade chans att komma tillbaka och kvittera. Herrdubbelparet Joel Hansson/Mikael Westerbäck hade 2-0 i set mot bortalagets David Kim Kristensen/Magnus Sahlberg. Och mixedparet Gustav Björkler/Sanne Ekberg hade 2-1 i set mot Gabriel Ulldahl/Mai Surrow.

Men matcherna svängde så sakteliga över till Påvelund, som vann båda med 3-2 i set.

– Vi är väldigt glada över segern. Frölunda har ett ungt och mycket talangfullt lag. Jag är inte överraskad över det hårda motståndet, säger Påvelunds för kvällen spelande lagledare Magnus Sahlberg.

– Speciellt starkt av oss att vinna med tanke på att vi hade flera spelare på ovana positioner i dag. Skönt då att ha en sån klippa som Mai Surrow i både dubbel och mixed.

Frölundas lagledare Patrik Björkler grubblade en hel del efter förlusten.

– Serien är verkligen jämn och vi är bra med hela tiden. Men sedan spelade vi inte riktigt bra i något av de fyra avgörande femte seten. Det är lite tungt.

Vad tror du att det kan bero på?

– Svårt att säga, men visst spelar rutin och erfarenhet roll i de lägena. Så förhoppningsvis lär sig våra unga spelare av såna här matcher.

Här hittar du samtliga resultat i matchen:

Frölunda-Påvelund 1-5

En match återstår i denna sjätte och näst sista omgång av ligan:

Måndag 25/11 kl 18.20 Halmstad-Aura

Den sista omgången i grundserien spelas den 2 och 3 december.

Du vet väl att du kan följa livesändningarna från ligan på Solidsport. Teckna dig för ett månadsabonnemang och stötta din favoritklubb.

Glöm inte att gå in på vår speciella sajt för Badmintonligan. Där hittar du nyheter, alla resultat, tabell, kommande matcher och mycket information om lagen. 

 

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo