Hoppa till sidans innehåll

Frölunda-Umeå först ut i Mellanserie B

21 JAN 2019 15:34
Nu startar Mellanserie B i Badmintonligan. Först ut tisdag den 22 januari: Frölunda-Umeå. – Vi vill ta vår första poäng, säger Patrik Björkler, lagledare för Frölunda.
  • Skapad: 21 JAN 2019 15:34

Spelschemat för Mellanserie B är fastlagt. I den mellanserien spelar Umeå, Täby och Frölunda – de tre lag som slutade femma, sexa och sjua i grundserien.

Det betyder att Umeå startar Mellanserie B med tre poäng, Täby har två poäng och Frölunda en poäng. Målet för lagen i Mellanserie B är att placera sig som etta eller tvåa och därmed kvalificera sig till kvartsfinal i slutspelet.

Av lagen i Mellanserie B var Umeå starkast i grundserien. De vann hemma mot Täby med 4-2 och mot Frölunda med 5-1. Frölundas matchvinst togs av Gustav Björkler/Sanna Ekberg i mixed.

Det unga och orutinerade Frölunda, nykomling i Badmintonligan, hade det tufft i grundserien. Laget slutade sist med noll poäng. Men Patrik Björkler är optimistisk inför matchen mot Umeå.

­– Flera av delmatcherna i Umeå var jämna. Nu är vi på hemmaplan och alla i laget är med och redo. Vi hoppas kunna ta vår första poäng, säger Patrik Björkler.

Programmet för matcherna i Mellanserie B hittar du på vår specialsajt för Badmintonligan. Spelschemat för Mellanserie A – där Halmstad, Påvelund, Fyrisfjädern och Trollhättan spelar – är ännu inte definitivt spikat. Vi återkommer med information så fort schemat är klart.

Här hittar du laguppställningarna 24 timmar för matchstart, och kan sedan följa resultaten match för match:

22/1 kl 18.30 Frölunda-Umeå

Vill du se direktsändningen av matcherna i Badmintonligan? Gå då in på Solidsport. Allt du behöver göra för att se alla matcher i Badmintonligan i direktsändning eller i efterhand är att skapa ett kostnadsfritt konto

Allt om Badmintonligan, samtliga resultat och aktuell tabell hittar du på vår specialsajt.

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo