Hoppa till sidans innehåll
Foto: Torbjorn Jansson

Drömstart för Umeå i kvartsfinalen

05 FEB 2020 21:05
I torsdags säkrade IFK Umeå sin kvartsfinalplats genom seger i sista matchen i Mellanserie B. Idag var det dags för första kvartsfinalmötet mot Trollhättan och då fick Umeå precis den start man hade önskat sig.
  • Skapad: 05 FEB 2020 21:05

Bild: Malena Norrman vann damsingel och mixeddubbel när IFK Umeå besegrade Trollhättan.    

Knappt hade röken lagt sig från helgens SM-tävlingar innan det under onsdagskvällen var dags för nya heta badmintonmatcher uppe i Umeå. Hemmalaget IFK Umeå tog då emot Trollhättan för första mötet i vad som på förhand såg ut som en oviss kvartsfinal i Badmintonligan.  

Trollhättan som placerat sig fyra i Mellanserie A kom till Umeå med ett klart reservbetonat lag. Samtliga fyra ordinarie danskar hade lämnat återbud på grund av deltagande i danska mästerskapen som spelas denna vecka. Även Umeå saknande sin dubbelspecialist Lasse Mölhede, men hade i övrigt starkast möjliga uppställning.

I denna uppställning ingick bland annat två färska SM-medaljörer – Malena Norrman och Simon Sandholm. Och i de tre inledande matcherna – damsingel, herrdubbel och mixed - visade dessa två spelare sin klass och bidrog starkt till att Umeå kunde rycka åt sig en ledning med 3-0.

Speciellt herrdubbeln bjöd på böljande och fint spel och till slut var det hemmaspelarna Simon Sandholm/Jonathan Forsberg som kunde avgöra i femte set via en turlig boll som studsade på nätkanten.  

Trollhättan var nu tvingade att vinna de två efterföljande herrsinglarna för att hålla liv i matchen. Men en heltaggad Fauzi Fathurrahman vann herrsingel 1 ganska komfortabelt mot Yap Khai Quan och säkrade därmed segern till Umeå.

I den andra herrsingeln gjorde Trollhättans Ludvig Petre Olsson en bra match och fick revansch på Johan Azelius som segrat i deras möte i åttondelsfinalen i SM.     

Den avslutande damdubbeln vanns sedan av hemmalagets Ronak Olyaee/Romina Olyaee och slutresultatet skrevs därmed till 5-1 i Umeås favör.

Returmötet spelas i Trollhättan om tre veckor och hemmalaget måste då vinna med minst 4-2 för att ta matchen till ett avgörande i Golden Set.


Resultat i kvällens match: (klicka på länken för att se resultat i respektive delmatch)

IFK Umeå – Trollhättan 5-1


Imorgon spelas nästa kvartsfinal då Aura tar emot Påvelund. Matchen startar 18.30 och sänds på SolidSport.

Skribent: Johan Lundberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo