Hoppa till sidans innehåll

”Det var en chansning att välja Fyrisfjädern i semifinal”

21 MAR 2019 15:43
Nu ska det avgöras vilka två lag som möts i SM-finalen i IFU Arena den 13 april. Herrsinglarna ser ut att bli nyckelmatcher i de båda svårtippade mötena.
  • Skapad: 21 MAR 2019 15:43

På måndag kväll är det dags för första mötet i semifinalerna i Badmintonligan. Först ut kl 18 är Fyrisfjädern mot Påvelund. På förhand en spännande och svårtippad match. De två tidigare mötena under säsongen slutade båda 4-3 till Påvelund efter golden set.

Trots de jämna mötena valde Påvelund Fyrisfjädern som motståndarlag i semifinalen. Hur kommer det sig?

– Vi resonerade så att vi hellre möter Fyrisfjädern i ett dubbelmöte, än i en eventuell final där de har hemmaplan. Vi tror att vi har större chans att slå dem på detta sätt, men det är en liten chansning från vår sida, säger Asker Madsen, lagledare i Påvelund.

Tror på tuff drabbning

Henri Hurskainen, lagledare Fyrisfjädern, tror också på en tuff drabbning på måndag.

– Påvelund är ett jämt och bra lag. Det kommer bli en tight match igen, jag tror vi måste vinna herrsinglarna för att ha chansen. Men alla matcher ser täta ut på förhand.

Asker Madsen i Påvelund är inne på att dammatcherna kan blir tungan på vågen.

– Damsingeln blir viktig. Vår uppställning i damdubbel, där Mette Poulsen går in, är också starkare än när vi mötte Fyrisfjädern sist.

I Fyrisfjädern är Moa Sjöö skadad och inte aktuell för spel.

– Vi har även några andra frågetecken i laget. Det blir en del att fundera på i helgen kring hur vi ska ställa upp laget på måndag, säger Henri Hurskainen.

I Påvelund ser skadeläget ljusare ut.

– Alla är friska och skadefria. Våra spelare har inte varit på några internationella tävlingar utan har kunnat träna och förbereda sig bra inför semifinalen. Det ser lovande ut, vi har en fin laganda i gruppen och alla är beredda att ge allt, säger Asker Madsen.

Halmstad favoriter

I den andra semifinalen som börjar 18.30 möts Umeå och Halmstad. Även detta en på förhand oviss match. Båda lagen har skadefria trupper och tycks kunna mönstra starkast möjliga uppställning på måndag.

– Vi vann mot Umeå i grundserien och bör vara favoriter. På bortaplan ska vi klara 3-3 som sämst, men vi siktar på att vinna matchen, säger Niklas Rosengren, lagledare i Halmstad.

Umeås lagledare Kenneth Forsberg instämmer i att Halmstad får gälla som favoriter.

– Men vi har inget emot att vara underdogs. Umeå är en joker som kan ställa till problem för alla lag och spelarna är mycket laddade. 

Båda lagledarna är inne på att herrsinglarna blir avgörande för utgången av matchen. I herrsingel 1 möts troligtvis sverigetvåan Felix Burestedt och Gabriel "Gabbe" Ulldahl, som skrällde i kvartfinalen där han slog danske världsspelaren H-C Vittinghus i golden set.

– Herrsingel 1 blir väldigt viktig. Vinner vi den matchen tror jag vi vinner hela matchen, säger Niklas Rosengren, lagledare i Halmstad.

– Felix och Gabbe brukar vinna varannan match när de möts. I förra mötet tog Gabbe matchen, men Felix vann golden set. Mycket talar för att vi kan få ett nytt golden set mellan dessa spelare i semifinalen, säger Kenneth Forsberg, lagledare i Umeå.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------


Du ser alla matcher i Badmintonligan på Solidsport. Gå in på Solidsport och skapa ett kostnadsfritt konto. Allt om Badmintonligan hittar du på vår specialsajt (www.badmintonligan.se).

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

En nyhet inför seminfinalerna i Badmintonligan är att Badminton Sweden beslutat att ta bort 24-timmarsregeln vid laganmälan till Badmintonligan.

Lagen ska nu istället anmäla laguppställning senast en timme innan matchstart. Den nya regeln gäller med omedelbar verkan.

Skribent: Johan Lundberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo