Hoppa till sidans innehåll

Dansk blir huvudtränare i Fyrisfjädern

03 AUG 2018 09:28
Många svenska badmintonklubbar fortsätter att satsa danskt - både på spelar- och tränarsidan. Nu senast är det Fyrisfjädern som har gjort klart med en dansk huvudtränare: Rune Svenningsen.
  • Skapad: 03 AUG 2018 09:28

I samband med säsongsavslutningen meddelade Fyrisfjäderns tidigare huvudtränare Peter Kapetz att han lämnar. Nu har Uppsalaklubben, som har blivit lagmästare 16 av de senaste 19 åren, rekryterat hans efterträdare.

Valet har fallit på Rune Svenningsen, med många badmintonmeriter både som spelare och tränare. Senast har han arbetat som tränare på det danska nationella centret i Århus. Han har också varit klubbtränare i Auckland, Nya Zeeland.

Rune Svenningsen börjar sin tjänst i Uppsala i början av augusti. Så här säger han i ett pressmeddelande från Fyrisfjädern:

– Fyrisfjädern är en mycket attraktiv klubb att jobba för, och inom badmintonvärlden anses klubben ha mycket hög status. Mitt uppdrag är att både jobba med spelare och utveckla klubben för att hålla hög internationell klass och fortsatt vara en maktfaktor i svensk badminton.

På Fyrisfjäderns sajt kan du läsa mer om Rune Svenningsen.

Skribent: Simon von Knorring
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo