Hoppa till sidans innehåll

Tuffa kamper om slutspelsplatserna

14 JAN 2020 20:36
Halmstad hakar på i toppstriden i Mellanserie A i Victor Badmintonligan. Och Frölundas vinst i Umeå gör att kampen om kvartsfinalplatserna intensifieras.
  • Skapad: 14 JAN 2020 20:36

Bilden ovan: Halmstads Irina Andersen vann damsingel och damdubbel ihop med Elisa Melgaard mot Trollhättan. Foto: Torbjörn Jansson.

Två matcher spelades i Badmintonligan på tisdagskvällen. I Halmstad tog förra årets svenska mästare emot Trollhättan i Mellanserie A. Efter förlusten i förra veckan mot Fyrisfjädern var Halmstad piskade att vinna för att hänga med i kampen om att nå antingen plats ett eller två i serien, vilket leder direkt till semifinalspel i slutspelet.

Och Halmstad motsvarade favoritskapet och vann med 4-2. Men inte helt utan besvär. Sverigeettan Felix Burestedt låg under med 1-2 i set mot Trollhättans unge malaysier Yap Khai Quan, men spelade sedan upp sig ordentligt. De två sista seten gick till Felix med 11-6, 11-7.

Resultatet betyder att Trollhättan blir fyra och sist i Mellanserie A, och kommer att få spela kvartsfinal mot något av de två första lagen i Mellanserie B. Sista omgången avgör sedan vilket av de tre lagen Fyrisfjädern, Påvelund och Halmstad som blir trea och därmed också tvingas till kvartsfinalspel.

I Mellanserie B vann ett heltänt Frölunda med 4-2 borta mot Umeå. Här blev Frida Lindström, Sanne Ekberg och Gustav Björkler alla dubbla segrare för Frölunda.

Frida vann damsingel, och damdubbel ihop med Sanne Ekberg. Sanne vann mixed ihop med Gustav Björkler, som också tog en betydelsefull seger i herrsingel 2 mot Simon Sandholm med 3-2 i set.

Frölundas vinst innebär att Mellanserie B har blivit mycket mer tät och oviss. Fortsättning följer redan på onsdagskvällen när Täby tar emot Aura.

Här är samtliga resultat i tisdagskvällens två matcher:

Halmstad-Trollhättan 4-2

Umeå-Frölunda 2-4

Ytterligare en match spelas i mellanserierna den här veckan:

On 15/1 kl 18.00 Täby-Aura

Du vet väl att du kan följa livesändningarna från ligan på Solidsport. Teckna dig för ett månadsabonnemang och stötta din favoritklubb.

Glöm inte att gå in på vår speciella sajt för Badmintonligan. Där hittar du nyheter, alla resultat, tabell, kommande matcher och mycket information om lagen.

Skribent: Jonathan Falck
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo