Hoppa till sidans innehåll

SBL blir Badmintonligan

06 SEP 2018 15:13
Glöm SBL. Nu byter Sveriges högsta serie namn till Badmintonligan. Dessutom lanseras ny logotyp och ny hemsida. − Badmintonligan säger direkt vad det handlar om. Vi gör det tydligare för publik och sponsorer, säger förbundschef Tomas Sandö Brandt.
  • Skapad: 06 SEP 2018 15:13

Sveriges högsta liga i badminton får ett lyft inför säsongen 2018/2019. Med ett nytt namn, en ny logotyp och en ny hemsida tar Badmintonligan ytterligare ett kliv för att möta publiken. Efter flera säsonger under namnet Svenska Badmintonligan - med förkortningen SBL - byter serien nu namn till Badmintonligan.

− Identiteten på Sveriges högsta liga stärks med det enkla – ett namn som verkligen säger vad det gäller. Tillsammans med en ny tydlig logo hänger även det grafiska med i namnbytet, säger Erik Jonzon, representant för Föreningen Svensk Elitbadminton.

− SBL var för anonymt, Badmintonligan säger direkt vad det handlar om. Vi vill göra det tydligare för publik, media och sponsorer, säger Tomas Sandö Brandt, förbundschef på Svenska Badmintonförbundet.

Badmintonligan är serien där landets främsta lag möts i ett seriespel för att göra upp om SM-guldet. Säsongen 2018/2019 är det sju lag som slåss om titeln: Fyrisfjädern BMK, Halmstad BMK, IFK Umeå, Påvelunds TBK, Trollhättans BM, Täby BMF och Västra Frölunda BMK.

− Denna säsong har alla lag jobbat för att skapa starka och spännande lag. Det blir tuffare än på länge i Badmintonligan. Det ska bli spännande att se vilka som står i final i april, säger Erik Jonzon.

För att göra Badmintonligan än mer publikvänlig och lättillgänglig lanseras nu också den nya hemsidan www.badmintonligan.se. Där kommer supportrar och media att kunna ta del av nyheter, tabell och resultat från ligan på ett enkelt och välpaketerat sätt. Till säsongen 2018/2019 har Badmintonligans logotyp även fått ett rejält layoutmässigt lyft.

Den 17 september startar Badmintonligan då de regerande mästarna Täby tar emot nykomlingarna Påvelund. Dagen därpå, 18 september, spelas ytterligare två matcher: Västra Frölunda-Fyrisfjädern och Halmstad-IFK Umeå. Trollhättan kliver in i spel 2 oktober då de ställs mot Västra Frölunda.

Sedan tidigare har även Svenska Badmintonförbundet slutit ett samarbetsavtal med SolidSport gällande streaming. I Svenska Badmintonförbundets kanal hos SolidSport kommer Badmintonligan att visas exklusivt.

− En målsättning för säsongen är att sända alla matcher via streaming genom vår nya samarbetspartner SolidSport. I och med detta kan man följa Badmintonligan var man än bor, säger Erik Jonzon.

Länkar: 

Badmintonligan.se

Sändningar från Badmintonligan via SolidSport

Skribent: Martin Ridderstolpe
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo