Hoppa till sidans innehåll

Hall of Fame


2006 - Thomas Kihlström

Sveriges förste och hittills ende manlige världsmästare. Tillhörde världseliten i herrdubbel och mixeddubbel i mer än ett decenium tack vare personlig utmejslad teknik och väl utvecklad taktik. Den ende i hela världen på den manlige sidan som vunnit VM-medaljer i alla tre kategorier: singel, dubbel och mixed.

2007 - Christine Gandrup (fd Magnusson)

Framgångsrik spelare och stor personlighet inom internationell badminton under mer än ett decennium. Har erövrat medaljer av samtliga valörer i stora mästerskapstävlingar. Guld i Europamästerskap såväl individuellt som i lag samt silver och brons i Världsmästerskap och tillhörde den absoluta världstoppen i samtliga tre kategorier singel, dubbel och mixeddubbel.

2008 - Maria Bengtsson

Är en av världens främsta genom tiderna i mixed och dubbel med en fantastisk känsla att läsa spelet och röra sig rätt. Under ett decennium tog Maria 14 mästerskapsmedaljer i dubbel och mixed vid EM och VM med sju olika partners. VM-silver i mixed och dubbel blev kronan på verket. Dessutom bidrog hon till ytterligare EM-medaljer i lag i samtliga valörer. Bidrar fortfarande till badmintonsporten med sin kompetens och sitt engagemang.

Uppdaterad: 15 MAJ 2018 16:36 Skribent: SBF

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo