Hoppa till sidans innehåll

Victor Badmintonligan återstartar i början av april

18 MAR 2021 12:10
Efter några turer fram och tillbaka kommer Victor Badmintonligan nu att starta upp igen i början av april. Med ett nytt spelschema och två sammandrag i maj och juni är förhoppningen att få fram en vinnare av lag-SM även säsongen 2020/2021.
  • Skapad: 18 MAR 2021 12:10

När Victor Badmintonligan återstartar sker det i linje med restriktioner och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och regeringen, liksom Svenska Badmintonförbundets Coronaprotoll. Inför uppstarten vidtas även ytterligare åtgärder för att smittsäkra matcherna, bland annat införs krav på uppvisande av negativt covid-19 test för samtliga som vistas inom den avgränsade tävlingsarenan.

Coronagruppen har i samråd med sportchefen tagit fram ett reviderat spelschema för säsongens återstående matcher. I spelschemat har hänsyn tagits till de karantänrekommendationer som nu gäller vid inresa i Sverige efter tävlingar utomlands och som kan vara aktuella även under de kommande månaderna.

I spelschemat kommer grundseriens sista omgång att spelas onsdagen den 14 april. Den uppskjutna matchen mellan Umeå och Trollhättan spelas senast den 11 april, där de två lagen får uppdraget att i samråd ta fram ett matchdatum snarast.

Mellanserie och slutspel (Lag-SM) spelas som sammandrag vilket innebär färre resor för lagen.

De två mellanseriesammandragen spelas 14–16 maj, spel under fredag till söndag.

Lag-SM sammandraget spelas den 11–13 juni med två kvartsfinaler på fredagen, semifinaler på lördagen och final på söndagen. Lag-SM genomförs enligt det ordinarie regelverket men med skillnaden att kvartsfinaler och semifinaler spelas som enkelmöten.

Då mycket fortfarande är osäkert gällande coronapandemin och dess utveckling kan programmet ändras på grund av förändrade förutsättningar.

Skribent: Svenska Badmintonförbundet
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo