Hoppa till sidans innehåll

Seriesammandrag div 1-4 24-25 oktober

19 OKT 2020 10:33
Kommande helg är det dags för säsongens andra serieomgång i div 1-4. Observera att matchledare för respektive seriesammandrag skall vara icke spelande.
Onlineregistrering används även den här säsongen för resultathantering av sammandragen.
  • Uppdaterad: 19 OKT 2020 11:29

Här följer viktig information om sammandragens genomförande: 

Matchledare
Det är matchledaren (om inte referee finns) som skall leda sammandraget och tolka gällande bestämmelser. Matchledaren är även ansvarig för registrering av delmatcher och seriematcher. Matchledare för respektive seriesammandrag skall vara icke spelande.

Precis som förra säsongen används online-registrering för hanteringen av matchresultaten från seriesammandragen. Programvaran League Planner kommer inte längre att behövas och det kommer att vara möjligt att uppdatera resultat från varje seriesammandrag löpande. Inför sammandraget kommer matchledaren att få en användarmanual som beskriver arbetet med det nya systemet. Manual och inloggning har skickats ut till matchledarna inför seriesammandraget.

Med det nya systemet kommer det att bli betydligt snabbare publicering av serieresultat efter varje genomförd serieomgång. 

Damer i herrmatcher
Damer tillåts att spela herrkategorier i division 2 och nedåt under följande förutsättningar:

• Dammatcherna är fyllda.
• Elitklassad dam får ej rankas lägre än C-klassad herrspelare.
• En dam och en herre kan ej ställa upp i herrdubbel.
• Två damer kan ej ställa upp i mixeddubbel.

Bollar
Arrangören för seriesammandraget skall stå för samtliga bollar så bollmärket blir enhetligt. Efter sammandraget fördelas bollkostnaderna lika mellan deltagande lag. Arrangörsföreningen skall fakturera i efterhand och till det bollpris arrangören själv får köpa bollar från sin leverantör. 

Domare
I divison 1 är det krav på domare, saknas detta utfärdas en administrativ avgift för den aktuella föreningen. Klubbens domare skall vara anmäld till matchledaren för sammandraget senast en vecka innan spelstart. 

Licenser 
Samtliga spelare som deltar i en tävling (individuell, lagtävling och/eller seriespel) som är sanktionerad av Svenska Badmidmintonförbundet eller någon av förbundets distriktsförbund (SDF) måste inneha tävlingslicens. Det åligger varje förening att ansöka om tävlingslicens för samtliga spelare i god tid före tävling, seriematch och seriesammandrag.

Det är inte möjligt att använda en spelare utan licens, då programvaran som används för seriespelet inte kommer att acceptera detta. 

Komplettering av spelarlista

Behöver ni komplettera er spelarlista inför helgens seriesammandrag mailas kompletteringen till This is a mailto link senast på torsdag för att spelarna ska hinna registreras innan helgen. Vänligen använd Excelmallen som ni hittar här. Om någon av de nytillkomna spelarna saknar spelarlicens behöver den sökas senast onsdag för att registringen ska kunna ske innan seriesammandraget.

Här finner du lottningarna för de olika serierna

Här hittar du information om hur du söker licens

Här finns aktuella PM och viktiga blanketter att användas vid sammandraget

Skribent: Mia Thorsélius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo