Hoppa till sidans innehåll

Serieindelning 12/13 - igen

13 JUN 2012 11:00
Vissa korrigeringar har gjorts i sammanställningen över den preliminära serieindelningen Div 1-4 efter inkomna synpunkter

.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2018 09:13

Ändringarna är gjorda i Div 2 Norr B, Div 2 Syd A, Div 2 Syd B, Div 3 Syd A, Div 3 Syd B och Div 4 Syd.

 

r kan ni se sammanställningen den nya sammanställningen. Information om lottning och tilldelning av seriesammandrag kommer att presenteras efter den 15 juni.

Serieindelningen ska bygga på att serierna blir så jämna som möjligt. Hänsyn ska tas till lagens kvalitet och ambitioner så långt det är möjligt – ”bästa lag på bästa plats”. Dessutom ses till lagens geografiska placering för att uppnå så korta resor som är möjligt.  Den fullkomliga rättvisan är givetvis svår att uppnå men viljan är att åstadkomma bästa möjliga situation för så många som möjligt.

VoNB-Lag tar gärna emot synpunkter gällande tillvägagångssätt att fördela lag i serierna att användas som ett arbetsunderlag inför serieindelningen nästa säsong 13/14.

 

Elitserien administreras av Föreningen Svensk Elitbadminton (FSE)

Division 1-4 administreras av VoNB-Lag. Här ingår Leif Andersson, Råda, Jonas Hansen, Spånga samt Pär Lindau, Lidingö och Per Törnqvist, Lugi tillsammans med Kia Altemark från kansliet.

Seriedatumen är 1 september, 6 oktober, 10 november, 12 januari, 16 mars och 13 april.

Division 4 har återinförts. Intresset har varit störst i Stockholm och Göteborg med vardera en serie. Dessutom finns en serie i västsverige och en i sydsverige. Sexton nya lag har tillkommit och nio lag från säsongen 11/12  har lämnat seriespelet.

 

Nya beslut
Två beslut har fattats för att ge förutsättningar för att öka antalet serielag:

En förening tillåts ha max 2 lag I samma division

VoNB-Lag har beslutat att från säsongen 12/13 är det tillåtet för en förening att ha max 2 lag per klubb i samma division från Division 2 och lägre samt att försöka förlägga lagen i olika serier om det är geografiskt möjligt, om inte detta är möjligt gäller

   De båda lagen ska mötas i första respektive fjärde serieomgången

   Spelare som spelat i det ena av de två lagen får under säsong inte representera
   det andra laget

Gemensamt lag för två föreningar

VoNB-Lag har beslutat att från säsongen 12/13 är det tillåtet för lag i samtliga divisioner att bilda ett gemensamt lag. Säsongen 11/12 har  sådan förening tillåtits i Elitserien och Division 1. Kommande säsong är det alltså tillåtet för samtliga divisioner.

 

Ev synpunkter kan mejlas till This is a mailto link

 

Skribent: Kia Altemark

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo