Hoppa till sidans innehåll

Frågor & Svar

02 MAJ 2012 07:38
Gällande det nya tävlingssystemet
  • Skapad: 02 MAJ 2012 07:38

Badminton Sweden har fått massvis med mail och frågor gällande det nya tävlingssystemet och sverigerankingen. Vi sammanställer de vanligaste frågorna nedan.

 

Fråga: Hur tillgodoser/samlar man poäng?

Samtliga poäng är individuella, och poäng du samlar i en högre åldersklass kan du tillgodoräkna dig även i din egen klass (oavsett junior eller seniorklass).

I dubbelkategorierna så skaffar man sig individuella poäng, inte poäng som par.

 

Fråga: Vilka får inte vara med i challengetävlingen i Juni?

De 8 bästa i varje kategori på WJT listan efter Vargergs tävling, de 8 bästa i HS, DS, MD, HD & DD i varje årskull. Observera att det är åldersklasserna för kommande säsong som gäller här (2012/2013). Här kanske man kan delta i en kategori (tex DS, men inte DD, beroende på rankingplacering)

Efter denna challengetävling är det den nya Sverigerankingen som gäller, och då är det meningen att arrangören och vi berättar hur många som platser som finns på respektive WJT-tävling,, de som inte får plats där får spela challengetävlingar eller andra kategori 1 eller 2 tävlingar.

 

Fråga: Hur kommer rankinglistan se ut?

Rankinglistan är en 12-månaders rullande ranking där alla spelare endast får tillgodoräkna sig sina 10 senaste bäst gjorda resultat. Det kommer finnas ett lista där samtliga spelare i Sverige finns med, där man kan jämför sig med seniorer som ungdom och vice versa. Sedan kommer vi ha ålderkategoriserade listor (U13, U15, U17, U19) som gäller för anmälningar till tävlingar i Sverige.

Än så länge klassar sig seniorer mellan B->A samt A->E på samma sätt som idag, dvs via klassningskort på hemsidan. Tanken är att Sverigerankingen ska ersätta detta klassningssystem till säsongen 2012/2013.

 

Fråga: Vad / vilka styr som får delta på en Wilson Junior Tour tävling eller SM tävling?

På samtliga kategori 4 tävlingar (EJ SM) så gäller arrangörens tillgång till banor och antal som arrangören kan ta in i en huvudtävling (ej kval). Detta kommmer och ska anges på inbjudan från arrangören samt på tävlingsannonsen.

På SM finns det redan bestämmelser som kan läsas här! 

 

 

Skribent: Simon Ottosson

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo