Hoppa till sidans innehåll

Information om Sverigerankingen 2.0

23 MAJ 2013 10:32
Samt information om reviderad nivåindelning.
 • Skapad: 23 MAJ 2013 10:32

Badminton Sweden har under året noga följt utvecklingen med Sverigerankingen och i stort är vi nöjda och ambitionen att få en så bra som möjligt gällande rak ranking fortsätter. Vi vill tacka för alla synpunkter och förbättringsförslag som inkommer!

 

Det största problemet är övergången U17/junior/senior som rankingsgruppen arbetat mycket med. Poängen och tabellerna har reviderats under våren för att se om vi kan få en mer rättvis rak ranking över alla åldersklasser.

En brist är att vi inte har en demomiljö vilket gör att vi hela tiden måste testa i skarp miljö. Detta innebär att de nya ändringar som nu införs inte är garanti för att vi fått bukt med alla problem. Vi är dock övertygade om att vi kommit ytterligare ett steg närmare.

 

Följande har bestämts

Nya tabeller för poäng kommer att läggas in under sommaren. Den nya poängskalan används fullt ut så snart tabellerna lagts in.

- Vi kommer köra om alla säsongen 2012/2013 gällande SGP, Elit/U19 samt internationella tävlingar med den nya poängberäkningen

- Vi kommer inte köra om ungdomstävlingarna då förändringarna här är minimala.

- Vi går från att räkna 10 till 8 tävlingar som rankinggrundande

- Seniorklasserna i Sverige får endast en nivå, nivå 4 (dock ger ju A, B och C klass olika poäng)

- Serien ska in i rankingen under kommande säsong (exakta poäng ej ännu klara och om den finns med till första sammandrag återstår att se). Serien kommer räknas som en tävling (av framtida 8 i rankingen)

 

Följande nivåer kommer att gälla för juniortävlingarna kommande säsong

 • Nivå 0 – Interna nybörjartävlingar i föreningen, ingår ej i ranking och kan med fördel utformas i enlighet med Badminton Swedens rekommenderade förslagsbank. Som kommer tas fram i sommar.
 • · Nivå 1 –Lokala/distriktstävlingar, nybörjartävlingar för de lägst rankade spelarna på Sverigerankingen, eller de som skall spela sin första tävling utanför klubben.
  Har man vunnit en nivå 1 men mer än 8 deltagare så får man ej delta i samma nivå igen. Har man deltagit i en nivå 4 får man ej delta i en nivå 1. Reglerna gäller för innevarande säsong.
 • · Nivå 2 –Spelare som är från nr 41 på rankingen och nedåt.
 • · Nivå 3 –Spelare som är från nr 10 på rankingen och nedåt (rekommenderas ej för spelare lägre rankad än nummer 80)
 • · Nivå 4 – WJT & SM eller liknande. Max de 32 bästa svenska spelarna. Vid utländskt deltagande så ökar därmed klassen.

Regler

 • · Ovan nämnda nivåer är regler. Undantag kan göras men ska godkännas innan lottning.
 • · Reglerna gäller för innevarande säsong.
 • · Om man vill deltaga på en nivå men innehar för hög ranking, så kan man deltaga om man deltar i en högre ålderklass än den man själv tillhör.
 • · Nivå 0 skall avgöras under en dag
 • · Nivå 1 – En klass (Tex HS) får max ta 4 timmar från första till sista match för en spelare
Skribent: Simon Ottosson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo