Hoppa till sidans innehåll

Veteran-SM ställs in och tävlingsstopp införs i vissa regioner

31 OKT 2020 16:08
Utifrån den senaste veckans lokala skärpta allmänna råd i Uppsala, Skåne, Stockholm, Västra Götaland och Östergötland har Svenska Badmintonförbundet fattat beslut om förändringar i kommande tävling/seriearrangemang.
  • Skapad: 31 OKT 2020 16:08

Folkhälsomyndigheten har under de senaste veckorna i samråd med regionala smittskyddsenheter beslutat att införa lokala allmänna råd i fem regioner (Uppsala, Skåne, Stockholm, Västra Götaland och Östergötland).

För idrotten i dessa regioner gäller att avstå från att delta på idrottsträningar, matcher och tävlingar. Restriktionerna gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare och inte heller professionella idrottare som har idrotten som yrke.

Baserat på detta har Svenska Badmintonförbundet under lördagen den 31 okt beslutat följande:

Veteran SM ställs in

Veteran SM, som skulle ha spelats i Tranås 7-8 november, ställs in. Efter dialog med det lokala smittskyddsläkaren i Jönköpings län, som starkt avrådde från att arrangera veteran SM, har beslutet fattats att ställa in tävlingen. I stora delar av landet ses en negativ tendens gällande smittspridningen och närmare hälften av deltagarna i Veteran SM kommer från regioner som redan omfattas av utökade restriktioner.

Tävlingsstopp

Tävlingsstopp införs i de regioner som berörs av de lokala skärpta allmänna råden. Det innebär att planerade tävlingar i regioner med lokala restriktioner ställs in alternativt skjuts upp t.o.m. 19 november. (I Skåne och Uppsala 17 november)

DM

I de regioner som berörs av de allmänna råden avråder Svenska Badmintonförbundet från att genomföra tävlingarna den 14-15 november.

Victor Badmintonligan

Victor Badmintonligan genomförs som planerat, då den högsta ligan omfattar en stor del professionella spelare. Precis som tidigare under säsongen spelas Victor Badmintonligans matcher även fortsättningsvis utan publik.

 

Svenska Badmintonförbundet följer löpande coronasituationen och FHMs direktiv och har en fortsatt dialog om kommande tävling/serie verksamhet.

Nedan finns länkar till

Folkhälsomyndighetens allmänna råd region för region

Riksidrottsförbundets hemsida med information om hur idrotten påverkas

Skribent: Mia Thorsélius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo