Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Träning för gymnasieungdomar kan återupptas

05 FEB 2021 14:03
Regeringen gav i torsdags (4/2) beskedet att idrottsträningar i kommunala hallar tillåts även för ungdomar födda 2002 och senare. Sedan tidigare har yngre barn omfattats av undantaget som nu utökas att gälla även för gymnasieungdomar.
  • Skapad: 05 FEB 2021 14:03

Regeringen meddelade att rekommendationerna om stängda kommunala inomhusanläggningar förlängs till den 21 februari – men med undantag för barn och ungdomar födda 2002 och senare. För den åldersgruppen kan träningen börja igen även inomhus. Det tidigare undantaget gällde endast yngre barn och ungdomar, men i och med det nya beslutet inkluderas även ungdomar i gymnasieålder. Beslutet om vilka lokaler och anläggningar som ska hålla öppet ligger hos kommunerna. Mer info i RF:s faq.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten poängterade vikten av idrott och rörelse för barn och ungdomar även under pågående pandemi, men de understryker även att läget i samhället är allvarligt. Därför ska pandemilagen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för träning och idrott följas.

– Vi har haft bra och givande diskussioner från den samlade idrottsrörelsen med regeringen och Folkhälsomyndigheten. Det är ett glädjande besked som visar hur viktig idrotten är för fysisk aktivitet, gemenskap och för att må bra. Vi har varit mycket oroliga över ungdomsgruppen och känner stor glädje över detta beslut, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Personer födda 2004 och tidigare ska fortsatt undvika att träna i större grupper och om möjligt träna utomhus. För idrottsföreningar, idrottsledare och varje enskild aktiv gäller som tidigare att följa pandemilagen samt Folkhälsomyndighetens föreskrifter och nationella allmänna råd.

I nuläget har förbund och föreningar att ta hänsyn till framför allt tre olika begränsningar med anledning av corona:

På sidan Corona Info hittar du all information om coronaläget kopplad till Badminton Swedens verksamheter.

Skribent: Mia Thorsélius

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo