Hoppa till sidans innehåll

Regionsläger


Badminton Sweden önskar att fortsätta med regionsläger som varit mycket lyckosamma under de två sistnämnda åren! Vi önskar att genomföra  4 st läger i region Nord, Öst, Syd och Väst.

 

Ramarna för lägret är följande:

Ålder: U13-U17.

Antal spelare: 8 tjejer+8 killar per ålderskategori som ej är landslagsspelare, därutöver så kommer regionens landslagsspelare att bli inbjudna.

Detta innebär minst 16 spelare per ålderskategori= minst 48 spelare exklusive landslagsspelare totalt! Som arrangör ska man räkna med att man kan ta emot 50-60 spelare.

 

Då detta är ett regionsläger och nivån på spelare i de olika distrikten kan skilja ordentligt, så är varje distrikt garanterad en plats totalt på lägret!

 

Lägerarrangören är ansvarig för uttagningen tillsammans med en uttagningsgrupp från regionen och förbundsutvecklaren. Sverigeranking och resultat ligger till grund för uttagningen.

 

Lägret ska vara under minst två och en halv dagar, med två övernattningar. Vi ser helst att lägret ligger i samband med skollov, då en stor del av deltagarna har relativt lång restid till och från lägret.

 

Program, inriktning och syfte för regionsläger skapas gemensamt av arrangerande klubb, distrikt/region och förbundsutvecklare.

 

Tränare och ledare utses av arrangerande förening tillsammans med berörd region och i samråd med förbundsutvecklaren.

 

Då regionslägrena är ett idrottslyftprojekt med syfte på spelarutbildning för den dagliga träningen ute i föreningen, samt också utbildning/utveckling/rekrytering av tränare och ledare. Så är det viktigt med tränartäthet för att kvalitetssäkra nivån på träning, samt att rekrytera verksamma tränare från hela regionen i så stor utsträckning som möjligt!

 

Med detta som bakgrund så förbinder sig arrangerande förening att ha minst 6 tränare, dvs 2 st per ålderskategori på varje träningspass! Arrangerande förening förbinder sig också att utvärdera lägrets genomförande och spelare. För att rapportera detta till förbundsutvecklaren,  berörda föreningar, tränare och spelare.

 

Den arrangerande föreningen erhåller 15 000 i bidrag från Badminton Sweden genom ansökan av  idrottslyft, samt tar ut en lägeravgift på 1100 kronor per deltagare. Utifrån detta så är arrangerande klubb ansvarig för lägrets ekonomi. Badminton Sweden betalar ut 15 000 i idrottslyftsbidrag till arrangerande förening direkt efter lägrets avslut och inlämnad rapport.

 

Den arrangerande föreningen står för alla kostnader som bollar, banhyra, mat/ helpension”, övernattning på hårt underlag, samt arvode till tränare/ledare. Deltagarna står för ev resekostnader själva.

 

Idrottslyftsansökan för arrangerande av regionsläger skickas in till Svenska Badmintonförbundet inom ordinarie ansökningsperiod.

Vid frågor, funderingar eller ideer gällande regionsläger, var snäll och kontakta förenings- och distriktsutvecklare Claes Johansson, tel. 0707 68 27 40, email: This is a mailto link

Uppdaterad: 03 FEB 2016 19:48

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo