Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Goda exempel och inspiration


Här kan du som förening gå in och ta del av mycket lyckade Idrottslyft och andra lyckade föreningsaktiviteter, som är genomförda av våra föreningar i linje med vår utvecklingsplan Idrottslyft 2017-2019, och vårt övergripande mål, Dubbelt så stora och dubbelt så bra! Här finner du goda exempel från övriga idrotter.

Samverkan med Sisu idrottsutbildarna och Spårvägen Badminton: Väl utvecklat samarbete med Sisu gällande rutiner registrering utbildningstimmar, intern och extern utbildning av ledare.

Kontaktperson Spårvägen: Chefstränare Thomas Csiffary.

Organisationsutveckling, föreningsstruktur, projekt hallbygge: Rekrytering, utbildning av ideella ledare, samt utveckling av en väl fungerande organisation och struktur, Dubbelt upp-dubbelt så stora genom skolsamverkan.

Kontaktperson Jan Borgstedt, Ordförande Trollhättan.

Medlemsrekrytering Fyrisfjädern/Uppsala: Ett medlemssystem som gör att alla som hyr en badmintonbana  i Fyrisfjädern blir medlemmar i föreningen.

Kontaktperson Fyrisfjädern Uppsala: Erik Jonzon, Ordförande/Verksamhetschef.

Distriktsläger ungdom tävlingsnivå 1-2, Göteborgs Badmintonförbund: Ett enormt intresse med 50 deltagare och 13 föreningar från Göteborg!

Kontaktperson: Lars Sologub.

Rookie Team Cup, lag spel nybörjare U11, U13, U15. Samverkan Göteborgs badmintonförbund och samtliga föreningar i Göteborg med omnejd.

Kontaktperson: Lars Sologub.

Tränarakademi Region Väst, Göteborgs Badmintonförbund: Skapande av en tränarakademi med syfte för kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte.

Kontaktpersoner: Lalle Sologub, Roger Johansson GBF.

Rekrytering skolsamverkan, Täby Badminton och Fyrisfjädern: Introduktion av badminton i skolan i samverkan med skola och kommun och idrottslyft.

Kontaktperson Fyrisfjädern: Jens Eriksson, Täby: Kent Kotte.

Föreningstidning, Täby Badminton och Trollhättans badmintonförening: Producerande av en egen tidning som beskriver, informerar och gör reklam för föreningens verksamhet. Tidningen distribueras till samtliga hushåll i föreningens närområde.

Kontaktperson Täby: Kent Kotte, Trollhättan: Janne Borgstedt.

Barn och föräldragrupper, Bergsåker och BMK Tranan. Föräldrar deltar i träningsgrupperna tillsammans med barnen. Detta skapar bättre kvalitet på träningen, samt en naturlig rekrytering av ledare.

Kontaktperson Håkan Melker, Bergsåker. Sören Norell Tranan/Bollnäs.

Träning och ledarskap för barn och ungdom med funktionsvariation, Täby Badminton.

Kontaktperson: Kent Kotte.

En starkare och flexiblare organisation, Halmstad Badmintonklubb.

Kontaktperson: Kalle Overgaard.

Samträning och samarbete på olika nivåer med geografiskt närliggande föreningar, samt förbättrad träningsmiljö alla nivåer. BK Falan/Falköping.

Kontaktperson: Yvonne Klarsson.

Best On Court. Göteborgs Badmintonklubb.

Kontaktperson: Henrik Malmstedt.

Uppdaterad: 25 JAN 2017 22:33 Skribent: Claes Johansson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo