Hoppa till sidans innehåll

Marknad/Kommunikation


Marknad & Kommunikation är ett verksamhetsområde som jobbar med ett flertal viktiga frågor inom svensk badminton.

Verksamhetsområdet leds av en övergripande styrgrupp på fyra personer. I gruppen ingår Mia Lekberg och PO Johansson som styrelsens representanter och Johan Lundberg som ansvarig tjänsteman. Under denna grupp finns det två grupper bestående av personer med bred kompetens och erfarenheter från olika delar av näringslivet. Den ena gruppen hanterar marknadsfrågor medan den andra gruppen ansvarar för kommunikationsfrågor. Personerna har som sin viktigaste uppgift att medverka till att ta fram styrdokument och strategier inom respektive område.

Marknadsgruppen har till syfte att stärka och utveckla badminton som sport i Sverige. Gruppen kommer att vara bollplank, idéskapare och dörröppnare för att möjliggöra satta målsättningar. Detta sker genom att planera event och marknadsaktiviteter samt att Badmintonförbundet genererar intäkter via sponsorer och externa partners. Event kan ske som marknadsaktiviteter tillsammans med partners och i samband med Badminton Swedens arrangemang. Tävlingen Swedish International, som till 2018 byter namn till Swedish Open, ingår under marknadsgruppen.

Kommunikationsgruppens uppgift är att styra, planera och säkerställa att relevant information från Badminton Sweden och dess verksamhetsområden når berörda parter. Detta sker genom erforderliga resurser och via befintliga kanaler såsom PR/PA, hemsida, mejl, nyhetsbrev, webbtv och sociala medier.

Mål för Badminton Sweden som gruppen primärt arbetar mot:

  • Stödja och sprida information om Badminton Swedens mål och inriktning
  • Kommunicera all relevant information om vad som sker inom badminton
  • Stärka varumärket Badminton Sweden
  • Öka medial bevakning
  • Öka antalet sponsorsamarbeten
  • Öka externa intäkter
  • Etablera samarbete med grannländer
  • Förstärka Badminton Swedens roll utomlands

Arbetet inom marknad- och kommunikationsgruppen sker genom fysiska möten och telefonmöten som planeras in med jämna mellanrum.

Uppdaterad: 12 JAN 2018 09:51
Epost: 

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo