Hoppa till sidans innehåll

Trygg idrott


Inom idrottsrörelsen, och inom Badminton Sweden, råder nolltolerans mot all form av mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. Alla – både barn, ungdomar och vuxna – ska kunna idrotta utan att riskera att utsättas för detta. 

Vi rekommenderar att gå och läsa Riksidrottsförbundets samlade information om trygg idrott. Här finns bland annat information om visselblåsarfunktion och hur du kommer i kontakt med Idrottsombundsmannen vid eventuella missförhållanden. 

Badminton Vill
Här finner du Badminton Swedens värdegrundsdokument Badminton Vill. Badminton Vill är en utveckling av idrottens idéprogram Idrotten Vill med badmintonens specifika förutsättningar.

Nyhet! Registerutdrag
Från 1 januari 2020 ska alla idrottsföreningar inom Riksidrottsförbundet kontrollera begränsat registerutdrag för ledare som har direkt och regelbunden kontakt med barn. Detta dokument kan vägleda idrottsföreningarna i den hanteringen. Det är avsiktligt enkelt och kortfattat, för mer och djupare information, se RF:s sida.

Nyhet! FN:s barnkonvention
Från och med 1 januari 2020 är FN:s barnkonvention lag i Sverige. Redan i dag står det i Riksidrottsförbundets stadgar att all idrott för barn ska utgå från just barnkonventionen. Vad innebär då den nya lagen för idrottsrörelsen? Ladda ner guide för idrottsföreningar och förbund (pdf)

Uppdaterad: 09 MAR 2020 14:05 Skribent: Johan Lundberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo