Hoppa till sidans innehåll

Utrustning


Kläder

Badminton är svettigt! I regel har man shorts och tunn kortärmad träningströja på sig. Viktigt är skorna som måste vara inomhusskor av en typ där sulan inte färgar av sig på golvet. Det finns skor speciellt avsedda för badminton med avseende på bl.a. grepp mot golv, fjädring i sula och stabilitet för foten.

Racket

Dagens racketar är gjorda av olika typer av konstfibermaterial, men ett gemensamt namn är grafitracket. Racketen består av handtag, skaft och ett huvud med senor. Tjockleken på handtaget är helt individuellt och det viktigaste är att det känns det bra i handen. Tänk på att racketen är en förlängning av armen.

Moderna racketar är extremt lätta (75-90gr) och det är inte säkert att en lätt racket är det bästa för dig. Nybörjare och motionärer bör välja en lite tyngre racket, med en tyngdpunkt som ligger närmare racketens huvud, och med ett skaft som inte är för mjukt. Rekommendation är prova olika typer av rack för att hitta "sin" rackettyp innan man köper. Därefter är det ens egen utveckling som gör att man går mot ett mer avancerat rack, inte tvärtom..

Bollar

Det finns två typer av bollar, nylonboll och den mer avancerade fjäderbollen och båda varianterna finns i flera sorter när det gäller snabbhet. Nybörjar- och barn grupper använder ofta nylonbollar. Tränar man i organiserade grupper bistår i regel föreningen med bollar.

Utöver detta behöver man välfylld vattenflaska och ett gott humör, sen är det bara att lira badminton och ha riktigt riktigt kul!

 

Uppdaterad: 09 AUG 2018 02:43 Skribent: Kenneth Schulz
E-post: Adressen Gömd

.

räknare
besöksräknare
Antal besökare fom 2010-05-03

Postadress:
Västergötlands Badmintonförbund
x
504 30 Borås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastergotlandbadm@ou...

Forza logologologologo logo