Hoppa till sidans innehåll

Börja spela


Världens snabbaste bollsport! Ja det är badminton!

Visste du att man har uppmätt bollhastigheter på över 400 km/h i badminton? Men det är inte bara en snabb och hård tävlingsidrott utan även en hälsosam och rolig motionsidrott för alla. Badminton är enkelt att börja med, ett par inomhusskor och träningskläder. Rack kan man oftast låna från klubben i början och bollar bistår klubben med. Tjejer och killar tränar tillsammans och tävlar även tillsammans i mixedklasser, inte många idrotter som ger den möjligheten!


Barn- och ungdomsgrupper
De flesta föreningar i Sverige erbjuder badmintonträning för barn och ungdomar mellan 8 och 19 år. Träningsinnehållet är anpassat efter ålder och det innebär att de yngre barnens träning är mer inriktad på lek i kortare pass, medan de äldre ungdomarna kan träna flera dagar i veckan med kombinerade teknik-, taktik-, fys- och spelpass. Är du intresserad av att börja spela, kontakta då din närmaste förening eller badmintonhall.


Tävlingar
En del ungdomar och motionärer är intresserade av att börja spela i ett serielag eller i tävlingar som arrangeras runt om i Sverige. Det anordnas allt från nybörjar- och motionstävlingar till rena elittävlingar. Det finns även möjlighet att spela seriespel, från division 5 till Elitserien. För att spela en tävling eller vara med i ett serielag krävs att man har licens (motionstävlingar är undantagna). För att få licens måste du vara medlem i en förening och via föreningen ansöka om licens. 

 

Källa: Svenska Badmintonförbundet

Uppdaterad: 09 AUG 2018 02:19 Skribent: Kenneth Schulz
E-post: Adressen Gömd

.

räknare
besöksräknare
Antal besökare fom 2010-05-03

Postadress:
Västergötlands Badmintonförbund
x
504 30 Borås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastergotlandbadm@ou...

Forza logologologologo logo