Hoppa till sidans innehåll

DM 2017 - Inbjudan

13 OKT 2017 11:28
Snart är det dags att kora årets distriktsmästare i badminton igen! Upplands egna badmintonfest är tillbaka den 11:e november.
  • Skapad: 13 OKT 2017 11:28

Säsongen 2017/2018 har rivstartat med en spännande SBL-inledning och fina Upplandsresultat runt om i Sverige och världen.

Nu står även en av säsongens höjdpunkter i badmintonuppland runt hörnet. Den 11:e november är det dags för årets distriktsmästerskap dit hela Uppland bjuds in för att kämpa om medaljer och ha en trevlig dag tillsammans i hallen. Distriktsmästerskapen i Uppland har på senare år utvecklats till en badmintonfest där inte bara tävlandet ligger i fokus.

- För oss är det viktigt att DM blir ett arrangemang som förenar och visar på den fantastiska gemenskap som finns i badmintonuppland. Badminton är en fantastisk sport på det viset att det inte spelar någon roll om du är ung eller gammal, kille eller tjej, alla kan delta och spela samtidigt i hallen. Vi försöker att skapa en turnering där gemenskapen och glädjen ligger i fokus. Säger Ludvig Pärlefors som är ordförande i Badminton Sweden Uppland.


 

Hur anmäler jag mig?

I årets upplaga av DM finns följande klasser: 

Senior: Spelare som tävlar Elit, A- och B-klasserna

Motion/C-klass:Den perfekta klassen för föräldrar, korpenspelare eller motionärer som känner för att sätta sina badmintonkunskaper på prov. (herrsingel, damsingel och ihopslagen dubbel och mixedklass)

Studentklass: För att ställa upp i studentklass krävs det att du studerar på universitetet. (herrsingel, damsingel och ihopslagen dubbel och mixedklass)

U13-U17: Dessa klasser kommer att vara uppdelade i tävlingsklass och fortsättningsklass. Tävlingsklassen är för dig som är tävlingsvan, och fortsättningsklassen är för dig som inte tävlat så mycket innan. Detta system gör att du får många roliga och jämna matcher.

U9-U11: Tävlingsinslaget är nedtonat och fokus ligger istället på att ha kul och att alla ska få spela lika mycket.


 

Samtliga klasser spelas bäst av 3 set till 21. I alla klasser ingår fjäderbollar. Anmälningsavgift är 220:- för senior och motion, 180:- för U13-U17, 160:- för student, U9 och U11. I dubbelkategorierna delas anmälningsavgiften inom paret.

Anmälan mailas till This is a mailto link senast 27/10. Skriv; namn, klass, ev. klubb, kategorier och eventuella spelpartners.

Klubbar faktureras efter tävlingen. Klubblösa deltagare sätter in anmälningsavgiften på BSU:s PG-konto 12 94 69-3. Skriv “DM” plus namn.

Spelare från Fyrisfjädern anmäler sig HÄROBS! senaste anmälningsdag för spelare från Fyrisfjädern är 20/10.

Lottningen hittar ni på www.badminton.nu/uppland ca en vecka innan tävlingen. Vid frågor går det bra att maila till This is a mailto link

Välkommna!

Badminton Sweden Uppland

Skribent: Simon Fagerlund
Epost: This is a mailto link
 

Postadress:
Upplands BMF
Badmintonstigen 1
753 33 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

logologologologologo