Hoppa till sidans innehåll

Information

05 FEB 2016 15:51
Information från styrelsen.
  • Skapad: 05 FEB 2016 15:51

Efter några fredagar utan information så kommer nu en liten uppdatering av vad som hänt och vad som är på G!!

Ungdomsserien har nu kommit halvvägs och ca 50 ungdomsmatcher har spelats. Lite ojämn nivå i några serier, men det är omöjligt att få det 100% jämnt och rättvist. Alla deltagande föreningar sköter sig mycket bra, inga WO matcher (1) och resultat rapporteringen fungerar bra. Har svårt att smälta att flera klubbar inte anmält lag när det endast behövs 2+2 spelare för ett lag.   

 

08-Cup och 08-cup PRO spelades i helgen i Skogås. Med tanke på att det var första tävlingen fungerade det bra. Det blir fler klasser med färre spelare som gör att det går fort och tidsgränsen inte överskrids (4 tim). I några 08 cup tävlingar har man valt att spela tre set till 11 för att tävlingen inte skall ta för lång tid. Med mindre och fler klasser som i Skogås spelade vi bäst av 5 set till 11 utan några problem. Nästa 08-cup går i Enskede Rackethall och där kommer vi också att spela med en extra ”PRO” klass i U11-U15.  Viktigt att klubbarna som anmäler selekterar anmälan så de barn som spelat lite flertävlingar och kanske inte håller nivå ”noll” klass spelar i PRO klassen.  Vid få deltagare så slås klasserna ihop.

 

På Badminton Swedens årsmöte beslutades att sanktionsavgifterna skulle ses över till säsongen 2016/2017(Motion från Stockholm som vi drog tillbaka med löfte om att regelverket skulle ses över )

Styrelsen (Stockholm) har kontaktat förbundet angående avgifterna och fått följande svar (blått).   

Avgiftsrevison

Uppdraget från årsmötet att titta över sanktions kontra licensavgifter och eventuella andra möjligheter pågår för fullt. Det är en svår ekvation att lösa. Styrelsen har beslutat att reviderat förslag skall finnas framme i mitten av februari för utskick till distrikt och badmintonsverige. I denna kommer vi att försöka ta hänsyn till önskemål från förbundsmötet att det skall bli billigare för deltagarna med sanktionsavgifterna. När förslaget slutligt är presenteras är det viktigt att vi får in synpunkter på förslaget för att sedan kunna bereda en proposition om ev avgiftsjusteringar till årsmötet.

 

Den andra ”heta” frågan som diskuterades var föreningsutvecklarnas vara eller icke vara. Beslut togs att en del (900.000 kr ) av de pengar som avsatts till föreningsutvecklarna skulle omfördelas till föreningarna så att de kan söka egna projektbidrag under 2016. Svar har kommit och det finns nu möjlighet att söka bidrag för olika projekt. Information på Badminton Sweden hemsida.  

 

I ett led i Tjejsatsningen så kommer det under våren genomföras ytterligare ett läger för tjejer (13 mars) samt ett seminarium/tränarkväll  för samtliga tjejtränare i distriktet.

Målet är att försöka samordna alla tjejtränare och skapa ett nätverk mellan klubbarna och tränarna.  Mer tjej tränare ….fler tjej som spelar och inte slutar tror vi!

Ansvariga är Christine och Karolina

 

Breddresan den 20/2 går till Västerås och ca 30 spelare är anmälda.

 

Utbildning

Vi planerar att genomföra tränarutbildning i den nya plattformen den 9-10 april. Grundutbildning 1A+1B samt 1C är det vi planerar för. Intresseanmälan kan skickas till förbundet redan nu.

 

Dags att söka LOK-stöd

Ansökan om statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter bedrivna under hösten 2015, 1 juli-31 december, ska vara inskickad senast den 25 februari. Det är viktigt att skicka in ansökan i tid - observera att enligt LOK-stödsföreskrifterna ska en sen ansökan avvisas, såvida inte föreningen kan visa på ursäktande omständigheter. Kolla även vilket datum som gäller för er kommun.

 

I helgen spelas SM i Trollhättan och många av distiktets elitspelare är på plats. Vi hoppas på Tre SM guld till distriktet. Någon som sätter emot?

 

Tävlingar på G

13/2 Eken Cup klass U11-U15 A,B,C nivå 3

20/2 08 cup + 08 cup ”PRO” Spårvägen BMF

27/2 Vikingaslaget klass U11-U15 A,B,C nivå 3

5/3 Skogås Open klass U11-U15 A,B,C nivå 3

19/3 SM U13 Täby

19/3 08 cup + 08 cup ”PRO” Kista BMK

 

Trevlig Helg

Badminton Stockholm

Styrelsen

Pär, Christine, Mattias, Bosse, Karolina

Benny

 

Skribent: Benny Eklund

bso

dm

08

ung

utbildning

Forza logologologologo