Hoppa till sidans innehåll

Information från förbundet

18 DEC 2015 15:16
Fredags information från förbundet.
  • Uppdaterad: 25 APR 2017 17:24

Hej

Efter mycket möda och stort besvär har vi lyckats få ihop 31 lag som kommer att spela ungdomsserien. U13 Div-2 och u15 Div-2 kommer att starta den 9 januari med spel. Information kommer att skickas ut till lagledarna.

Som vanligt är det nästan bara de stora klubbarna som anmäler lag. Saknar Sollentuna, Komet, Spånga, Boo, Södermalm, Karby Eken(har ett litet lag med Kista), Lidingö. Nu när det endast behövs 4 spelare för att bilda ett lag så är det märkligt att inte fler kan försöka. Jag vet att vi tjatar men om man har lite ambitioner, så är serien det bästa sättet att bygga klubbverksamhet. Nog om det.

Länk till seriespelt:HÄR

 

Vi gratulerar Shaun Ekengren Spårvägen och Thyra Hultman Spårvägen till årets juniorer 2014/2015.       

 

Inbjudan till killäger i Skogås den 4-5 januari och tjej läger i Kista den 4-5 januari. I dagsläget är det 22 tjejer och 18 killar som är anmälda till lägren. Det finns fortfarande platser kvar.  

 

Som uppmärksammats så har vi under våren få nivå 1 och 2 tävlingar, därför kommer förbundet att lansera ”08-cup PRO”. En singeltävling för nivå 1 spelare, med samma koncept som 08-cup. Första PRO tävlingen i Skogås den 30 januari, där efter i Spårvägen den 20 februari och Kista den 13 mars. Ytterligare pro tävlingar kan sökas…!

 

Bra läsning under debattsidan angående barns tränings och tävlingsvanor i unga år. Täbys Kent Kotte har intressant åsikter hur vi skall utveckal Svensk Badminton och vad som måste göras. Läs den!

 

Vill också uppmärksamma Badminton Swedens nya sida för tävlingar. En mycket bra ersättare till merabadminton som kommer att avsluta arbetet med att hålla oss alla i badminton Sverige med uppdaterade uppgifter. Hittar den på hemsidan.

 

Ett stort tack från Badminton Stockholm till Mikael Winge och Peter Ojaäär som försett oss med fantastisk Badminton information under 10 år.

 

TRÄNARE I BOO KFUM

Boo KFUM vill anställa en tränare på halvtid fr o m 11 januari till den 15 maj 2016. Om samarbetet blir bra kan tiden förlängas och ev. uppgå till heltid.

 

Dags att söka LOK-stöd

Ansökan om statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter bedrivna under hösten 2015, 1 juli-31 december, ska vara inskickad senast den 25 februari. Det är viktigt att skicka in ansökan i tid - observera att enligt LOK-stödsföreskrifterna ska en sen ansökan avvisas, såvida inte föreningen kan visa på ursäktande omständigheter. Kolla även vilket datum som gäller för er kommun.

 

Vi jobbar också med att förändra hemsidan som inte fungerat. Ny layout under 2016

 

 

Tävlingar på G

16/1 SBT Sollentuna U9-U17 nivå 2

16/1 Kista Vintage

30/1 Komet ABC

30/1 08 cup + 08 cup ”PRO”

 

 

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR  

Badminton Stockholm

Styrelsen

Pär, Christine, Mattias, Bosse, Karolina

Skribent: Benny Eklund

bso

dm

08

ung

utbildning

Forza logologologologo