Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan till projekt 100

07 AUG 2014 16:26
Inbjudan till projekt 100 som vi inom Smålands Badmintonförbund rekommenderar att varje förening hakar på. Ledarutbildning inom föreningen samt för föräldrar och spelare.
  • Skapad: 07 AUG 2014 16:26

Vi ska bli fler – Vi börjar med fler ledare

Inbjudan till projekt 100

Badminton Sweden ska bli dubbelt så många till säsongen 17/18. För att nå det behöver vi börja med att rekrytera ledare. Ledarbrist är den enskilt största utmaningen som föreningarna nämner i de föreningsbesök jag gjort som föreningsutvecklare i min arbetsregion. Detta projekt handlar inte bara om att bli fler utan också om att säkra tillgången på ledare på sikt och stabilisera de verksamheter vi har idag. För vissa föreningar är behovet av ledare akut och det är nu, innan det är för sent som vi behöver sätta ledarrekrytering på agendan.
Projekt 100 har en vision om att under 2014 rekrytera och utbilda 100 nya ledare tillsammans i distrikten Blekinge, Småland, Östergötland och Gotland. För Smålands del är Smålandsidrotten medarrangör till projektet.

Projektet går ut på följande
Rekrytera minst 2 nya ledare till er verksamhet idag. När detta är gjort finns det tre utbildningsaktiviteter för dessa ledare att gå på. Se utbildningsutbud nedan.
Föreningen får också tre utbildningsaktiviteter att delta på. Dessa utbildningar riktar sig mot styrelsen och de som är med och organiserar föreningsverksamheten. Se utbildningsutbud nedan.

Aktiviteterna och upplägget görs i dialog med mig som föreningsutvecklare och er utvecklingskonsulent på Smålandsidrotten. Projektet varar till den sista december 2014.

Anmälan till projektet görs till This is a mailto link, 0708-280149 så snart ni som förening bestämt er. Den sista augusti 2014 är det sista datumet för en förening att anmäla sig.

Kostnad: 1500 kr/förening (max 5 nya ledare/förening). Badminton Sweden tillsammans med Smålandsidrotten subventionerar detta utbildningspaket.

 

Såhär går det till.

1. Anmäl er till projektet

2. Rekrytera minst 2 nya ledare i er förening som inte den senaste tiden varit aktiv som ledare i föreningen. Målgrupper är föräldrar, äldre ungdomar, gamla spelare m.fl.
 
3. Tillsammans med undertecknad boka in de utbildningsaktiviteter ni önskar delta på.

Ser framemot er anmälan till Projekt 100.
Välkomna!

Föreningsutvecklare
Eric Fransson
0708-280149, This is a mailto link

 

Utbildningspaket

För ledare
Följande utbildningsinsatser finns att välja på. När ledarna är rekryterade bokar vi tillsammans in de utbildningar som ledarna vill gå. Den första utbildningsaktiviteten är obligatorisk.

Förberedande tränarutbildning (Obligatorisk)
Omfattning 3 timmar. 
Under en kväll eller halvdag hålls kursen på hemmaplan eller i närheten tillsammans med annan förening. Bokas när föreningen anmäler sig till projektet.
Kan väljas med två olika tema.
1. För blivande tränare – En intro i grundläggande badmintonteknik och fotarbete. Arrangeras i hallen där genomgång varvas med praktisk träning.
2. För blivande ledare – En intro i badminton där coaching är huvudtemat. Grundläggande orientering inom badminton med bl.a. regler, vad som gäller vid tävling och coachingtips, hur man förhåller sig till barn och ungdomars utövande m.m.

Plattformen
Omfattning, ca 16 timmar. (2 dagar)
Utbildningen belyser din roll som ledare för barn och ung- domar, främst i åldern 7–15 år. Utbildningen innehåller inga grenspecifika inslag utan koncentrerar sig på följande områden:
- Barns och ungdomars utveckling
- Ledarskap
- Barnet och ungdomen i centrum
- Pedagogik i praktiken

Utbildningen arrangeras av SISU Idrottsutbildarna och deltagare från andra idrotter finns med på dessa. Följande datum går att boka.

6-7 sep          Sävsjö
18-19 okt      Färjestaden
15-16 nov     Växjö
29-30 nov     Jönköping

Ungdomstränarutbildning 1 (U1)
Omfattning, ca 16 timmar (2 dagar)
I denna grundläggande ledar- och tränar-utbildning ligger fokus på hur man som barn- och ungdomstränare kan arbeta med teknikinlärning, grundläggande fotarbete, taktik, coaching. Även kunskaper om ledarskap och barns/ungdomars utveckling ingår i kursen.
Följande datum går att boka

6-7 sep          Karlskrona
18-19 okt      Jönköpings Län (exakt plats bestäms senare)
29-30 nov     Kronobergs Län (exakt plats bestäms senare)

 

För föreningen

Målgruppen här är styrelse, arbetsgrupper i föreningen, ledare, tränare och andra som är aktiva inom föreningen och vill lära/utveckla mer kring föreningsutveckling med fokus på ledarrekrytering.


Inspirationskväll Tema Ledarrekrytering (obligatorisk)
Omfattning 3 timmar.
Jim Thuresson håller i en föreläsning kring positivt ledarskap och han förmedlar sina framgångstankar kring ledarrekrytering och ledarvård.
Efter föreläsningen blir det reflektion, erfarenhetsutbyte och diskussion kring ledarrekrytering.
Följande datum går att välja på.

3 sep             Kalmar
17 sep           Växjö
24 sep           Jönköping

 

Idrottens Föreningslära Grund
Omfattning 3 timmar
Idrottens föreningslära – grund är en introduktion och inspiration kring föreningslärans grunder. Bland annat tar vi upp meningen med föreningen, vikten av att ha en väl genomarbetad verksamhetsidé, värdegrund, vision och verksamhetsplan. Vi tar upp det viktigaste gällande medlemsavtalet, årsmötet, valberedningens roll och ekonomin i föreningen. Dessutom smyger vi igång det som handlar om att utveckla föreningen.
Denna kurs finns att anmäla sig till datum enligt nedan. Men kan också bokas till enbart just din förening om deltagandet är fler än 10 personer.

23 sep           Kalmar
23 sep           Mönsterås
30 sep           Gislaved
30 sep           Eksjö
7 okt             Ljungby

Processarbete kring föreningsutveckling
Om föreningen önskar sig att processa fram styrdokument, göra en föreningsanalys, arbeta med process kring organisering av föreningen eller liknande kan ett processarbete vara rätt. Här erbjuds föreningen att under en kväll eller heldag att få stöd i ett sådant processarbete med utbildad processledare. Denna insats görs i dialog med föreningsutvecklare. Kontakta This is a mailto link, 0708-280149 för mer information.

Skribent: Daniel Toll
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Smålands Badmintonförbund
Daniel Toll, Hagadalsvägen 42B
352 46 Växjö

Kontakt:
Tel: 0703668156
E-post: daniel@vaxjobadminto...

Se all info

Forza logologologologo logo