Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBF


Nyheter från Badminton Sweden

Badminton Swedens sponsor FZ Forza/Victor har kommit med en ny klubbkatalog.
 
Nu är det dags att söka sanktion för tävlingsklasserna Övrig Elit-, A-, B-, C- och ungdomstävlingar för säsongen 2020-2021.
 
Folkhälsomyndigheten kom i tisdags med nya förtydligande rekommendationer för idrott. Beskedet är att idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men med försiktighet. Träning utomhus är att föredra men idrottshallar kan hålla öppet.
 
Svenska Badmintonförbundet söker en Tävlings- och serieansvarig på heltid till förbundskansliet i Stockholm. Tjänsten innebär ansvar för förbundets tävlings- och serieverksamhet, evenemang samt utbildning av tekniska funktionärer.
 
Introduktionsutbildning för tränare är en bra kurs som tränare, hjälptränare och ledare kan gå på hemmaplan. SISU Idrottsutbildarna erbjuder kursen som är helt webbaserad och kostnadsfri och ger tillgång till en första övningsbank för träning.
 
Fram till 31 mars tar Svenska Badmintonförbundet emot nomineringar och ansökningar till Jan Åhrbergs Ledarstipendium.
 
Till följd av COVID-19 situationen beslutade Badmintonförbundets styrelse på torsdagskvällen att ställa in alla av förbundet sanktionerade tävlingar fram till 30 juni. Men ambitionen är att genomföra inställda SM-tävlingar senare under året.
 
Badminton Sweden söker arrangörer till regionsläger den 14-16 augusti i region syd, väst, öst och nord.
 
Under fredagen kom besked om fler inställda internationella tävlingar där svenska spelare är anmälda. Följande tävlingar har ställts in. Swiss Open, Orleans Masters, Valamar Junior, Dutch International, Finnish Open och 6 Nations U17.
 
Folkhälsomyndigheten har kommit ut med vägledning för de evenemang och sammankomster (möten, konferenser etc) som inte omfattas av regeringens förbud av fler än 500 personer.
 
Flera personer inom badmintonsverige har hört av sig till Svenska Badmintonförbundet med frågor kopplade till Covid-19/Coronaviruset. Här följer en uppdatering om vad som gäller just nu.
 
Med anledning av den aktuella situationen gällande Covid-19 har förbundsstyrelsen beslutat att med omedelbar verkan ställa in alla av Svenska Badmintonförbundet sanktionerade tävlingar fram till och med den 29 mars 2020.
 
Dubbelparet Johanna Magnusson och Emma Karlsson reser till Birmingham för att delta i All England, den 11-15 mars.
 
Nu är datumen satta för semifinalerna i Victor Badmintonligan.
 
För de badmintonspelare och ledare som planerar att delta på internationella tävlingar eller att resa utanför (eller inom) Sverige och har frågor kring detta så hänvisar Badmintonförbundet till expertkällorna Folkhälsomyndigheten, UD och WHO.
 

Mellansvenska Grand Prix

Distriktsmästerskap

Tävlingskalender

MBF Motion GP

 

 

 

 

 

Postadress:
Mellansvenska Badmintonförbundet
Åsa Hallafors, Avenboksvägen 11
703 75 Örebro

Kontakt:
Tel: 0722147328
E-post: mellansvenska2001@gmail.com

Se all info