Hoppa till sidans innehåll

MBF-uttagning Svenska Cupen 2018!

11 MAR 2018 19:42
Svenska Cupen spelas 20-22 april i Uppsala. Nu har MBF tagit ut spelarna som är tänkta att representera distriktet detta år! Denna gång är spelarna i spannet 2001-2007.
  • Uppdaterad: 16 MAR 2018 00:51

Svenska Cupen 2018 i Uppsala 20-22 april!

Nu är Mellansvenska styrelsen klar med uttagningen av spelare till Svenska Cupen 2018.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE LISTAN PÅ SPELARE!

Eftersom Svenska Cupen är en av de mest populära tävlingarna under året och intresset för att vara med stort har vi försökt göra uttagningen så rättvis som möjligt och denna process är helt transparent.

I och med att det är tre kategorier som spelas så har vi gemensamt beslutat att se till deltagarnas erfarenhet i samtliga kategorier. Detta innebär att vi har lagt ihop de tre kategoriernas rankningsgrundande poäng för att på så sätt få en totalpoäng som avgör om spelaren kvalificerar sig till tävlingen. Vi anser att detta är den mest rättvisande uttagningen. Uttagningen baseras på Sverigerankingen från vecka 10.

MBF kommer ta ut två tjejer och två killar i varje årgång som får representera Mellansvenska BF på Svenska Cupen.

Nytt för i år är att tävlingen kommer spelas i tre dagar och detta beror på att man i år gör ett avbrott på lördagen så att man kan se finalen i lag-SM i IFU arena i Uppsala. https://www.badminton.nu/Nyheter/BadmintonSweden/Lag-SM-finalenspelasiUppsala/

Därför kommer man starta Svenska Cupen på fredagen 20 april kl. 15.00. För de spelare som är födda 2002 som har nationella proven i skolan på fredagen så kommer man ta hänsyn till detta och börja deras matcher senare så att alla kan delta.

MBF tar fram matchtröja, arrangerar ett inför-läger (tränare, bana, bollar och lunch), två medföljande coacher på tävlingen, anmälningsavgift samt boende en natt på skola i Uppsala (samt ytterligare en natt om man går vidare till slutspel). MBF har subventionerat kostnaden för varje spelare så att spelaren betalar 700 kr (ordinarie kostnad för varje spelare är ca 1250kr).

Huvudtränare på inför-lägret är Marcus Jansson samt hjälptränare. Lägret arrangeras 2 april (Annandag påsk) kl. 09-16 i Backahallen, Örebro.

De frågor som vi önskar få svar på senast den 16 mars är på mail This is a mailto link

  1. Jag önskar delta på Svenska Cupen (JA/NEJ).
  2. Jag önskar delta på lägret den 2 april (Backahallen kl. 09,00-16.00) (JA/NEJ).
  3. Tröjstorlek Yonex tröja Celina, Samuel röd finns i storlekarna junior 8/10, 12/14  dam från XS-L, herr  XS-XL.
  4. Om man önskar biljetter till Lag-SM Finalen (JA/NEJ), om ja hur många? (kostnadsfritt)
  5. Boende i skola i Uppsala (JA/NEJ) (om flera i familjen önskar bo i skolan så ange antal samt att man betalar för detta i samband med lägret). Familjemedlemmar betalar för sitt boende med ca 80-100 kr per natt.

Gällande mixedparen:
Om det är så att två personer teamar ihop sig (med någon av kandidaterna i sin åldersklass) och önskar spela mixed med varandra så meddela detta via mail till Åsa på This is a mailto link Båda spelarna måste bekräfta att de önskar spela med varandra. Detta görs senast 25/3. Efter det sätter vi ihop paren baserat på mixedpoängen.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen
Mellansvenska Badmintonförbundet

Skribent: Niklas Sandberg
Epost: Adressen Gömd

Mellansvenska Grand Prix

Distriktsmästerskap

Tävlingskalender

MBF Motion GP

 

 

 

 

 

Postadress:
Mellansvenska Badmintonförbundet
Åsa Hallafors, Avenboksvägen 11
703 75 Örebro

Kontakt:
Tel: 0722147328
E-post: This is a mailto link

Se all info

Forza logologologologo