Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Best on Court


BEST ON COURT-konceptet har utvecklats med utgångspunkt i erfarenheterna från Miniton (nybörjarträning för barn i åldern 6-10 år) och Teknika – svart bälte i badminton - med 11 moduler och teknikmärken. Konceptet bygger på en progression i träningen för den rätta tekniska utvecklingen för att bli en duktig seniorspelare i badminton. Utöver elementen i Miniton och Teknika är fokus i BEST ON COURT på fysiska och mentala element samt föreningens värderingar och attityder.

Med BEST ON COURT är strävan att föreningen arbetar efter en ”röd tråd” och en genomtänkt idé i den dagliga träningen så att spelarna upplever att det finns en plan och tanke med träningen. För att säkra kontinuitet över tid och konkreta resurser i föreningsarbetet, inriktas arbetet på positiv involvering av föräldrarna i klubben från dag ett.

Läs mer om Best on Court här.

Läs mer om Best on Court-projektet 2018.

PROJEKTET BEST ON COURT -Framåt för fler i rörelse

Bakgrund

Svenska Spel och Riksidrottsförbundet inledde 2018 en åldersöverskridande satsning med målsättningen att få folk i rörelse inom ramarna för föreningsverksamheten, ”Framåt för fler i rörelse!”.

Satsningen är en del av idrottens Strategi 2025 med livslångt idrottande inom föreningslivet.

    Tanken med Framåtfonden är även att uppmuntra till nya träningsformer för barn, vuxna och nya målgrupper. Dessa ska attrahera fler att söka sig till och inte minst stannar kvar inom föreningsidrotten med ett livslångt engagemang inom idrotten.

    Badminton Sweden var ett av endast åtta utvalda idrottsförbund som tilldelades stöd från Framåtfonden, för att utveckla och implementera Best On Court i våra föreningar.

Best on Court-projektet i korthet

- Badminton Sweden identifierar upp till 10 föreningar som bedriver eller just har startat upp Best On Court-verksamhet.

- Dessa föreningar ska verka som pilotföreningar under 2018 och stöttas med information, utbildning, marknadsföringsmaterial, samt mentorskap vid behov.

- Dessa föreningars Best On Courtverksamhet ska under 2018 följas upp, utvärderas och användas som goda exempel för att sprida och implementera Best On Court över hela landet under 2019.

 

Uppdaterad: 23 AUG 2018 21:19 Skribent: Åsa Strindlund
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

Forza logologologologo logo