Hoppa till sidans innehåll

Utbildningshelg lockade folk från hela Sverige!

13 SEP 2016 08:12
Ca 80 deltagare samlades på Bosön för Badminton Swedens stora utbildningshelg i september.
  • Skapad: 13 SEP 2016 08:12

Utbildningshelgen lockade badmintonintresserade från hela landet, från Kiruna  till Malmö, från stora föreningar som Spårvägen till mindre föreningar som Alnö Badminton Club. 

Totalt genomfördes fyra utbildningar samt möten med Tekniska Funktionärer och en Kompetensgrupp för tränarutbildning som planerade säsongens aktiviteter.

Under den badmintonspecifika plattformsutbildning som hölls under ledning av den rutinerade men evigt unga Viktor Weiberg från Åmål, deltog 10 personer. Kursen var mycket uppskattad bland deltagarna och även utbildningsansvarige Åsa Strindlund var nöjd. 
"- Ledarskapsutbildning låter inte så kul men det var intressanta diskussioner och man hade verkligen nytta av den här kursen" säger en av deltagarna.

Under lördagskvällen  hölls en föreläsning i Olympiahörsalen på Bosön med RF Elitstöds Idrottspsykolog Karin Moesch. Karin tog upp intressanta och viktiga begrepp som positivt och negativt momentum; vikten av att ha en gameplan; mindfulness i matchsituation samt gav tips vad tränare, ledare och medspelare kan göra för att spelaren ska prestera sitt bästa. Karins presentation kan beställas från This is a mailto link.

Jens Eriksson och Thomas Csiffary genomförde under söndagen en Teknik Clinic som var mycket uppskattad. De körde varsina pass med halva gänget var, och bytte sen grupper efter lunch. Jens Eriksson utbildade i Tafattmetodik och Thomas Csiffary undervisade i Teknikinlärning i grupp. 
Teknik Clinics och Taktik Clinics kommer att erbjudas som fristående fördjupningskurser under kommande säsong. En av deltagarna uttyckte det så här: "- Dessa Teknik Clinics innehöll de viktigaste momenten för en tränare. Bättre än alla andra kurser jag gått", vilket inte kan ses på något annat sätt än succé! 

Den största av utbildningarna under helgen var den internationella utbildningen Shuttle Time. 49 tränare från hela landet deltog i Sverigepremiären av BWFs satsning Shuttle Time och blev certifierade Shuttle Time Teachers vilket vi är mycket glada och stolta över. De som höll i denna utbildning var
Tina Riedl, Badminton Austria, Davis Lozda, Badminton Latvia, Thomas Csiffary och Boxiao Pan från Badminton Sweden. 

En av deltagarna uttryckte det såhär
"- Vi är nu supertaggade och undrar om vi kan få fler exemplar av Shuttle Time-materialet, vi kommer verkligen att använda det!"

Bjärreds Badmintonförening återkopplade några dagar efter Utbildningshelgen: "- Vi använde lektion 11 från Shuttle Time på kvällens träning för badmintonskolan med gott resultat. Vi kommer nog välja ut delar och inkludera i vår befintliga planering."

Ansvarig för arrangemanget var Åsa Strindlund, utbildningsansvarig på Badminton Sweden, som säger så här om sin syn på utbildningshelgen: "- Min önskan inför helgen var att ge alla deltagare idéer och inspiration inför kommande säsong, att de skulle få med sig mycket bra kunskaper till sina föreningar och att de skulle knyta många kontakter med tränare från hela landet. Av alla positiva kommentarer att döma känns det som att vi lyckades väldigt bra med det! Stort tack till alla utbildare, ni gjorde ett fantastiskt arbete och var den enskilt största framgångsfaktorn för helgen, tack!".

 

Skribent: Simon Ottosson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Badmintonförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996022
E-post: This is a mailto link

logologologologologo